Un feribot s-a izbit de un dig în largul Macao: Cel puţin 70 de răniţi

13

Cel puțin 70 de persoane au fost rănite după ce un feribot cu 220 de pasageri și 13 membri ai echipajului la bord, s-a izbit vineri dimineața, 13 iunie, de un dig în largul Regiunii Administrative Speciale Macao, relatează Xinhua.

Feribotul TurboJet, aparținând operatorului Shun Tak Holdings Limited, din Hong Kong, a lovit terasamentul sudic din apropierea terminalului Outer Habor, în jurul orei locale 09:30, menționează DPA. Vasul plecase din Hong Kong și se îndrepta spre Macao când s-a izbit de dig, a precizat publicația South China Morning Post, citată de agenția germană de presă.

Citeste si:  Lansarea unei rachete Soiuz cu sateliţi de acces la internet pentru ţări în curs de dezvoltare

Vasul circula cu 64 kilometri la oră în condiții meteo favorabile în momentul accidentului, potrivit operatorului. Un membru al echipajului a suferit ‘răni grave’ la încheietura mâinii, a declarat un purtător de cuvânt al TurboJet.

Majoritatea celor afectați au suferit răni ușoare și viața nu le este pusă în pericol, a precizat un purtător de cuvânt pentru biroul maritim din Macao.

Potrivit unui comunicat emis de Biroul de presă din Macao, 45 de bărbați și 25 de femei, cu vârsta între 17 ani și 69 de ani, au suferit răni în urma impactului, dintre care patru sunt din Regiunea Administrativă Specială Macao, 59 din Hong Kong, patru sud-coreeni, un japonez și doi thailandezi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata