Vâlcea: Mircia Gutău a fost condamnat din nou pentru corupţie, dar va rămâne în libertate

14

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a fost condamnat joi, 12 iunie, de Curtea de Apel Craiova, pentru a doua oară într-un proces de corupție la doi ani și șase luni închisoare cu executare, dar magistrații au decis contopirea pedepselor și acesta va rămâne în libertate.

„Este o decizie nedreaptă, s-au făcut șase expertize, dar cu toate acestea văd că trebuia să apară o condamnare. Nu o comentez, mă voi supune acestei decizii”, a declarat Mircia Gutău.

Fostul primar și omul de afaceri Ion Georgescu au fost condamnați joi de către Curtea de Apel Craiova la câte doi ani și șase luni de închisoare într-un dosar privind atribuirea directă a unor locuri de joacă pentru joacă în timpul când Gutău exercita funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Pe lângă această pedeapsă, cei doi inculpați au fost obligați la plata sumei de 320.899 lei daune către Consiliul Local Râmnicu Vâlcea și, totodată, li s-a pus sechestru asigurator pe avere.

Citeste si:  Procurorii DNA au consultat timp de o oră documente din Primăria Piatra Neamţ

În cazul lui Mircia Gutău i se aplică și interzicerea dreptului de a fi ales într-o funcție publică timp de doi ani după executarea pedepsei principale.

Gutău a mai fost condamnat la trei ani și jumătate închisoare cu executare în anul 2010 pentru fapte de corupție, acesta pretinzând mită suma de 50.000 de euro unui om de afaceri în schimbul eliberării unui certificat de urbanism.

Potrivit sentinței Curții de Apel Craiova, Gutău a fost condamnat, joi, la o pedeapsă de 3 ani și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă calificată și continuată și i-a fost aplicată și pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi primar pe o durată de 2 ani, după executarea pedepsei principale. ‘Din această pedeapsă, instanța deduce perioadele detenției preventive și efective de la 11.07.2006 la data de 10.11.2006, de la data de 27.01.2010 la data de 14.09.2011 și constată că inculpatul a fost liberat condiționat cu un rest de pedeapsă de 557 zile închisoare și menține liberarea condiționată’, se menționează în sentința Curții de Apel Craiova.

Citeste si:  MFP a vândut titluri de stat de 1,27 miliarde lei

Omul de afaceri Ion Georgescu a fost condamnat, în același dosar, la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare și i-au fost interzise drepturile de a fi administrator la o societate comercială timp de doi ani după executarea pedepsei.

Decizia Curții de Apel Craiova este definitivă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata