Ponta: Voinea nu şi-a dat demisia şi nici nu şi-o dă până nu vedem cine vine după el

 

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, nu și-a dat demisia din funcție pentru a merge viceguvernator la BNR și nici nu va face acest lucru până când nu se va discuta despre succesorul acestuia.

„Nu şi-a dat nicio demisie şi nici nu-şi va da demisia până când nu vom avea o discuție legată de cine vine după, cum se preiau lucrurile. (…) Da, a fost propus viceguvernator al BNR, un lucru pe care şi l-a dorit de foarte mult timp. (…) În primul rând e votul din Parlament şi după aceea o să discutăm cum facem tranziția. (…) Trebuie să găsesc un alt ministru al Bugetului. Auzisem un zvon că o să preiau eu acel minister. Nu. Nu! La Buget trebuie să fie cineva stabil şi cu nişte cunoştințe speciale pentru că nu te joci cu bugetul țării”, a precizat prim-ministrul.

Citeste si:  Vom urmări introducerea unui contract standard de performanţă în managementul privat la companiile de stat, declară Liviu Voinea

Ponta a explicat că Liviu Voinea şi-a dorit foarte mult să meargă la BNR, adăugând că, personal, nu se poate opune acestui deziderat al ministrului de a atinge un „vârf profesional pentru orice finanțist”.

„Domnia sa ( Liviu Voinea-n.r.) a avut o relație tot timpul specială şi cu guvernatorul Isărescu, şi cu prim-vicele, cu dl Georgescu. Ei sunt oamenii cu care m-am sfătuit întotdeauna pe tot ce ține de politici economice şi fiscal-bugetare. E un mandat de cinci ani într-o echipă extraordinară şi eu nu pot să-i spun lui Liviu Voinea: ‘Nu, nu te du acolo’. El a muncit foarte mult în această perioadă, a fost secretar de stat, a fost ministru al Bugetului. Nu pot să-i spun: ‘Nu te du!’ … Înseamnă totuşi un vârf profesional pentru orice finanțist”, a spus premierul.

Citeste si:  Voinea: În acest an, creşterea economică va fi mult peste aşteptări. Criza s-a terminat

El a confirmat că şi secretarul de stat în ministerul Finanțelor Gheorghe Gherghina va pleca la BNR.

„Pleacă şi secretarul de stat, domnul Gherghina, care, de asemenea, după douăzeci şi ceva de ani de zile de stat în minister până la urmă merita o nominalizare pentru boardul BNR. Ori ideea de tranziție o fac cu cei doi, cu care, de altfel, am lucrat foarte bine chiar dacă nu sunt ei cei mai populari oameni din Guvern. Dar eu am lucrat foarte bine şi m-au ajutat întotdeauna să iau deciziile corecte”, a mai spus Victor Ponta.

Citeste si:  S&P 500 futures crește pe măsură ce Trump conduce în statele câmpului de luptă
MicrosoftInternetExplorer4

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, într-un interviu acordat AGERPRES, că ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, nu și-a dat demisia din funcție pentru a merge viceguvernator la BNR și nici nu va face acest lucru până când nu se va discuta despre succesorul acestuia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata