Hunedoara: Preotul din satul Luncoiu de Sus, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

19

Preotul Ioan Poenar, din satul hunedorean Luncoiu de Sus, a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara la cinci ani de închisoare cu executare într-un dosar penal în care acesta a fost acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani, potrivit datelor publicate marți pe portalul instanțelor de judecată.

Judecătorii i-au interzis preotului Ioan Poenar mai multe drepturi civile pentru o perioadă de trei ani și l-au obligat la achitarea unor despăgubiri în valoare de peste 22 de milioane de lei către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Citeste si:  Directorul DGRFP Ploieşti, trimis în judecată pentru luare de mită

‘Obligă pe inculpat la plata sumei de 11.911.979,26 lei, la care se adaugă penalități și majorări de întârziere în cuantum de 10.311.409 lei calculate până la 26.03.2012 și penalități și majorări de întârziere până la data plății efective, către partea civilă Statul Român — prin Agenția Națională de Administrare Fiscală, și respinge în rest constituirea de parte civilă’, se arată în sentința judecătorilor de la Tribunalul Hunedoara.

Sentința poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Citeste si:  Decizia liderilor sindicali poate încălca regulamentul şcolar

Preotul din satul Luncoiu de Sus a fost trimis în judecată în anul 2012, fiind acuzat atunci că a prejudiciat statul român cu aproximativ 5,5 milioane de euro, în calitatea pe care o avea de administrator la trei societăți comerciale din municipiul Brad.

Bărbatul mai este judecat într-un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Bihor, pentru complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata