O pepită de aur de 6,664 kg a fost găsită în Siberia

18

O pepită de aur de 6,664 kilograme a fost găsită într-un zăcământ aurifer din regiunea rusă Irkuțk și a fost botezată ‘Urechea diavolului’, a informat miercuri presa rusă, preluată de EFE și cotidianul spaniol ABC.

Descoperirea a avut loc vineri, ‘în ajun de Lună plină’, iar numele dat prețioasei pepite A fost inspirat de faptul are o greutate care duce cu gândul la ‘natura mistică a succesiunii de trei ori a cifrei 6’, iar forma sa ‘seamănă cu o ureche ascuțită’, atribuită în general ‘creaturilor diabolice’, explică un comunicat de presă al administrației districtului Bodaibinski, în care este situată exploatarea minieră Ugajan.

Citeste si:  România va participa cu aproximativ 200 de militari şi 50 de poliţişti şi jandarmi la misiunea din Afganistan

Mașinile de filtrare ale acestei companii, proprietara respectivului zăcământ din Siberia, au aruncat din greșeală enorma pepită întrucât nu au detectat prezența aurului, însă unul dintre lucrători a zărit și recuperat valoroasa bucată de metal.

Până în prezent, se găsise foarte puțin aur în zăcământul Ugajan, unde acum se caută o a doua ‘ureche’, dat fiind că, potrivit angajaților companiei, ‘pepitele de această mărime sunt, de obicei, însoțite de altele, similare’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata