Călătorie fără secrete în culisele Disneyland Paris, prima destinaţie turistică privată din Europa

Prima destinație turistică privată din Europa, parcul de distracții Disneyland Paris, ar putea să depășească în 2014 numărul de vizitatori de anul trecut, de 14,9 milioane, iar principala atracție a acestei veri, care va începe în parc abia pe 22 iunie, este un nou cartier în care Parisul, cel mai vizitat oraș din lume, este văzut prin ochii celebrului șobolan bucătar, Remy, din filmul de desene animate „Ratatoille”, a dezvăluit miercuri, în premieră, directorul muzical al parcului, românul Vasile Șirli.

„În timpul verii va fi un lucru foarte interesant, pentru că anul acesta se va deschide o nouă atracție în acest parc, în Studiourile Walt Disney, ‘Ratatouille’, după filmul cu acest nume. Se pare, din spusele cunoscătorilor, cei care sunt îndrăgostiți de desene animate și de parcuri de atracție, că această atracție va fi cu totul excepțională și că va avea un farmec deosebit.

Vreau să vă spun ce am vizitat eu… Este ca un mic cartier, în acest mic parc Disneyland, în Walt Disney Studios, în care se reproduc fațade, peisaje, scene din Paris, făcute foarte frumos. Cei care au fost să vadă știu că nu este nimic din carton, totul este făcut să dureze. Și în afară de decor este o atracție cum te simți în acea lume.

Vom deschide această atracție pentru presă pe 21 iunie, pentru public se va deschide în iulie, va fi evenimentul verii„, a povestit în avanpremieră ghidul nostru de călătorie, directorul muzical Vasile Șirli.

Citeste si:  Fotbal: A avut loc tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor

De ce abia după șapte ani de la lansarea filmului, timp în care lumea s-a îndrăgostit de Remy, ucenicul celebrului bucătar Gusteau, a ajuns acum să fie atracția verii, în parcul care atrage constant peste 14 milioane de turiști de toate vârstele, din toate colțurile lumii? Ei bine, Disneyland Paris înseamnă să știi cum să te reinventezi, în așa fel încât să placi, să nu plictisești și mai ales să ai succes.

„Disney are această strategie de a le oferi oaspeților, ceea ce știu deja, pentru că mulți vin să revadă și din când în când să le ofere altceva, ceva nou, pentru că e o chestiune de mărire a patrimoniului”, explică Vasile Șirli.

Citeste si:  Marile economii ale lumii au de refinanţat datorii de 7.100 de miliarde de dolari în 2016

Până acum, oaspeții parcului Disney din Capitala Franței au trăit atmosfera fantastică a viselor, căci acum doi ani tema a fost numită chiar așa — „Vise” (Dreams), după un celebru spectacol.

Dacă în urmă cu doi ani visele au învăluit cu farmecul lor primul parc de la Disneyland, Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită, acum a venit rândul studiourilor, celălalt parc imens, o lume a filmului american de animație, să surprindă cu ceva nou, dar cunoscut de toată lumea. După nebunia de efecte vizuale inedite, cu rachete care se lansează de pe Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită, cu ecrane de apă, create prin lasere, în acest an simpaticul personaj din „Ratatoille” este vedetă.

„Spectacolul ‘Vise’ care a deschis acum doi ani, deja a fost reînnoit anul trecut, pentru că periodic se adaugă secvențe în funcție de noile filme care apar la Disney. Acest spectacol în timpul primăverii, verii și al toamnei are un anumit conținut, iar în timpul Crăciunului își schimbă complet proiecțiile. Este un efort foarte mare de schimbare, care presupune multă tehnologie, creație, totul se face cu proiecții laser, pe fântâni arteziene, care creează ecrane de apă în jurul castelului, cu focuri de artificii. Astfel, castelul capătă forme deosebite, la un moment dat este lansată chiar o rachetă de pe turnurile castelului, bineînțeles totul e în efecte vizuale, cu multe artificii”, povestește Vasile Șirli.

Citeste si:  Parcuri de distracţii Disney în lume

Zeci de oameni care se ocupă doar de spectacolul de lasere. Zeci de muzicieni permanenți, alte sute colaboratori. Sute de grădinari. 12.000 de angajați pentru un public format din peste 14 milioane de vizitatori. Totul pentru o lume feerică, de basm. Disneyland Paris este printre puținele locuri de distracții din lume, în care întâlnești oameni care practică toate meseriile posibile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata