Sârbu: Este necesar ca Băsescu să demisioneze; a recunoscut că există suspiciunea intervenţiei sale în derularea justiţiei în cazul Băsescu-Bercea

10

Liderul Grupului Parlamentar PSD din Senat Ilie Sârbu consideră necesar ca președintele Traian Băsescu să-și prezinte demisia ”și să-și ceară, în același timp, scuze românilor pe care a încercat să-i păcălească vreme de un deceniu că el reprezintă garanția statului de drept”.

Într-un comunicat transmis, joi, social-democratul spune că președintele ”a recunoscut, astăzi, că există suspiciunea intervenției sale în derularea justiției”, în dosarul Băsescu-Bercea.

”Traian Băsescu a ajuns într-o situație greu de imaginat până astăzi. Conexiunile dintre fratele său, Mircea Băsescu și interlopul Bercea Mondial au depășit sfera unor cumetrii sau combinații pe ritmuri de manele. Astăzi, în România, fratele șefului statului este acuzat direct și anchetat de DNA, în calitate de suspect, sub acuzația că ar fi luat mită în schimbul unor presupuse intervenții în justiție pentru favorizarea infractorului. Situația este de o gravitate fără precedent și afectează imaginea României în plan extern. Dar, dincolo de chestiunile de imagine, rămân o serie de întrebări la care președintele încă în exercițiu Traian Băsescu refuză să răspundă. Degeaba se ascunde după termenul „anturaj”, pentru că nimeni nu îl poate crede că, informat așa cum a pretins mereu că este, nu știa ce combinații infracționale pune la cale fratele său, același frate despre care Traian Băsescu spune că nu se poate apăra!? Mai mult, Traian Băsescu a recunoscut, astăzi, că există suspiciunea intervenției sale în derularea justiției în acest caz”, afirmă Sârbu.

Citeste si:  Victor Ponta: TVA la carne nu va fi redus în acest an, e în analiză pentru anul viitor

El subliniază că demisia lui Traian Băsescu nu va aduce niciun beneficiu politic partidelor care acum guvernează România, ”pentru că actualul președinte nu mai contează în politică, dar este necesară pentru ca polițiștii, procurorii și judecătorii să poată face lumină în dosarul Băsescu-Bercea”.

”Ca urmare, consider că este necesar ca Traian Băsescu să își prezinte demisia și să-și ceară, în același timp, scuze românilor pe care a încercat să-i păcălească vreme de un deceniu că el reprezintă garanția statului de drept. Am convingerea că cetățenii acestei țări nu un astfel de stat de drept își doresc, ci vor ca justiția să fie cu adevărat independentă, iar clanurile interlope, care terorizează județe și comunități întregi să fie destructurate. Cu Traian Băsescu la Cotroceni în continuare putem presupune că presiunile în justiție vor continua. Vorbele sale goale sunt contrazise flagrant de acest incredibil dosar de corupție la cel mai înalt nivel”, subliniază Sârbu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata