Tenis: Cinci jucătoare de Top 50, în frunte cu Simona Halep, la primul turneu WTA din România

BRD Bucharest Open, cu premii de 250.000 dolari, va reuni cinci jucătoare de Top 50, în frunte cu numărul 3 mondial, Simona Halep, la primul turneu WTA organizat în România, la Arenele BNR din Capitală (5-13 iulie), a anunțat președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, vineri, într-o conferință de presă.

În afară de Simona Halep, pe tabloul principal vor fi calificate direct alte trei jucătoare, Monica Niculescu (76 WTA), Alexandra Cadanțu (81 WTA) și Irina Begu (89 WTA), la care se adaugă Alexandra Dulgheru și Andreea Mitu, care vor primi câte un wild-card de la organizatori, la fel și ca perechea Ioana Loredana Roșca/Ioana Ducu, învingătoarea în turneul de dublu al junioarelor de la Wimbledon. Sorana Cîrstea nu va participa însă la turneu, din cauza unei pauze de recuperare, chiar dacă va merge la Wimbledon, unde va face însă mai mult act de prezență, susține președintele FR de Tenis.

George Cosac a reamintit că găzduirea acestui turneu a fost reușită prin implicarea directă a premierului Victor Ponta, care a deblocat din fondul său de rezervă sumele de 250.000 euro — taxa către WTA și respectiv 200.000 dolari pentru costurile de organizare. Premiile de 250.000 dolari vor fi asigurate de sponsorul principal al turneului BRD GSG.

Citeste si:  DADU TRANS SRL - notificare privind deschiderea procedurii falimentului prin procedura simplificată

”FR de Tenis este mândră pentru rolul jucat în organizarea primului turneu WTA, BRD Bucharest Open, în parteneriat cu MTS, și vă promitem un spectacol de excepție cu ajutorul celor 32 de jucătoare care vor alcătui tabloul principal. Este un eveniment deosebit pentru sportul românesc, este o șansă de a ne remarca, de a oferi un spectacol valoros. Îi mulțumesc d-lui prim ministru, care a fost alături de noi, a susținut această competiție și fără de care mai mult ca sigur această competiție nu ar fi putut avea loc într-un timp atât de scurt”, a declarat George Cosac.

Carmen Tocală, secretar de stat al MTS, a subliniat importanța acestui eveniment sportiv organizat la București: ”Eu cred că MTS este pe linia pe care ar fi trebuit să fie de multă vreme. Direcția de dezvoltare, direcția de promovare a unei ramuri de sport se poate face numai prin atragerea de competiții majore în România, lucru care s-a și întâmplat. Sportul poate să atragă sponsori dacă noi creăm un produs extrem de atractiv pentru lumea de afaceri din România. Se dovedește că MTS poate să susțină activitatea sportivă într-o manieră internațională la un standard ridicat dacă ne dorim”.

Citeste si:  ANPC are in lucru 500 de reclamatii cu privire la banci

Dacă turneul, a cărui licență este deținută de un maghiar, va avea succes la București, Cosac a afirmat că găzduirea turneului se va prelungi cu încă minim doi ani în România: ”Proprietarul turneului, al licenței, este o persoană din Ungaria. Turneul, dacă va ieși bine, îl vom organiza pentru un minim de trei ani și sigur că imediat ce l-am adus în România s-au găsit câțiva oameni de afaceri care doresc să cumpere această licență, în cazul în care proprietarul din Ungaria dorește să vândă această licență”.

Citeste si:  Tenis: Înfrângerea cu Simona Halep, cea mai grea pentru Serena Williams din ultimii 16 ani

Dumitru Hărădău, președintele turneului, s-a arătat sigur că acest eveniment va fi un succes: ”Jucătoarele sunt valoroase, tabloul este echilibrat și avem o mare șansă pentru toate jucătoarele din România să joace un turneu de valoarea aceasta și eu sunt convins că vor juca foarte bine. Cu siguranță vom organiza turneul atât de bine, mult peste ce s-a întâmplat în organizarea turneului de la Budapesta, pentru ca federația să fie în măsură să organizeze în următorii 3 ani acest turneu”.

Au fost prezentate și machetele trofeelor de la BRD Bucharest Open, două mingi de tenis mov aflate în mișcare.

Pe lista jucătoarelor invitate la București se numără italiencele Roberta Vinci (20 WTA) și Karin Knapp (49), cehoaicele Klara Koukalova (30) și Petra Cetkovska (59), germanca Annika Beck (51), slovaca Anna Schmiedlova (56), slovena Polona Hercog (62), americanca Vania King (65) etc. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close