Unui pacient suferind de alopecie i-a crescut părul după ce a fost tratat cu un medicament împotriva artritei

15

Cercetători de la Universitatea Yale (SUA) au folosit un medicament împotriva artritei la tratarea calviției: unui tânăr de 25 de ani care suferea de alopecie și care era complet chel i s-a administrat citrat de tofacitinib, iar părul de pe față, de pe creștet și cel axilar i-a crescut din nou, scrie vineri 7sur7.be.

‘Rezultatele sunt exact cele la care am sperat’, a spus Brett A. King, autorul studiului. ‘Este un imens pas în față pentru pacienții care suferă de această boală’, a adăugat el.

Citeste si:  Cauzele căderii părului

Alopecia este o boală care nu afectează sănătatea fizică, dar care poate avea efecte grave asupra calității vieții și a sănătății emoționale. Are în general un impact important asupra încrederii și a respectului de sine. Pacientul își pierde rapid părul, iar 25% dintre persoanele afectate au antecedente în familie.

Nu se cunoaște cauza exactă a alopeciei, însă medicii sunt de acord că este o boală a sistemului imunitar, fiind suspectată că ar avea origini genetice și, în unele cazuri, că ar fi legată de stres. Sistemul imunitar atacă ‘din greșeală’ foliculii piloși, oprind brusc creșterea părului pe cap și a firelor de păr în alte zone ale corpului, încheie 7sur7.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata