Zmeura, aliment benefic împotriva oboselii

Zmeura conține multă vitamina C, minerale și antioxidanți, fiind benefică împotriva oboselii și pentru o mai bună digestie, relatează joi passionsante.be. Acest fruct este deosebit de bogat în magneziu, calciu și fier, precum și în diferite vitamine (25 mg de vitamina C la 100 g), fiind în schimb destul de perisabil: se poate păstra în frigider cel mult două-trei zile.

Datorită conținutului ridicat de fibre, zmeura este recomandată împotriva constipației, iar celuloza grăbește tranzitul intestinal. Totuși, în cazul fragilității mucoasei intestinale, este preferabil să nu se consume prea multă și cel mai bine în stare prelucrată (de exemplu suc).

Citeste si:  România, locul 26 în Europa la consumul de cafea; piaţa cafelei a scăzut la 420 milioane de euro, în 2014

Fiind hipocalorică (38 kcal/1-—g), zmeura se recomandă la deserturile ușoare, cărora le dă culoare.

Conținutul bogat în magneziu și fier o fac să fie un bun remediu natural împotriva oboselii.

Este cel mai bogat fruct în acid elagic, polifenol antioxidant care contribuie la prevenirea unor tipuri de cancer.

Antocianinele (antioxidanți) pe care le conține zmeura constituie un ajutor prețios împotriva îmbătrânirii pielii, ameliorând elasticitatea și densitatea acesteia. Contribuie și la reducerea roșeții prin întărirea rezistenței micilor vase sanguine ale epidermei (antocianinele sunt ideale în măști sau loțiuni pentru atenuarea cuperozei), încheie passionsante.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata