SUA acuză Rusia că a pregătit tancuri şi piese de artilerie pentru a le livra insurgenţilor din Ucraina

Departamentul american de Stat a anunțat vineri, 19 iunie, că dispune de informații conform cărora Rusia a masat tancuri și piese de artilerie în anumite amplasamente din sud-vestul țării și există posibilitatea ca aceste echipamente militare să ajungă în mâinile insurgenților rusofoni din estul Ucrainei, relatează agenția Reuters.

‘Avem informații că un număr suplimentar de tancuri au fost pregătite’ pentru a fi furnizate separatiștilor rusofoni din Ucraina, a declarat Jennifer Psaki, purtătoarea de cuvânt a diplomației americane. ‘Avem de asemenea informații că armata rusă a masat piese de artilerie într-un amplasament din sud-vestul Rusiei, inclusiv un tip de piese de artilerie folosite de forțele ucrainene, dar care au fost retrase din dotarea armatei ruse’, a adăugat ea.

Citeste si:  Code Yellow advisory of torrential rain, hailstorms issued for western Romania

Pe de altă parte, Jennifer Psaki a precizat că Statele Unite au obținut și informații ce atestă că Rusia a redesfășurat trupe în apropierea frontierei cu Ucraina, confirmând astfel declarația de joi a secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a anunțat că cel puțin câteva mii de soldați ruși au fost din nou dislocați la granița ruso-ucraineană. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata