Japonia vrea să colecteze gheaţă veche de milioane de ani din Antarctica pentru studii climatice

12

Japonia intenționează să colecteze mostre de gheață vechi de milioane de ani din Antarctica pentru a putea prezice schimbări climatice, cum ar fi încălzirea globală, au declarat luni oficialii guvernamentali preluați de agenția de știri Kyodo.

Gheața conține diferite substanțe prezente în aer la momentul respectiv, au declarat oficiali din cadrul Ministerului Educației, Culturii, Sportului, Științei și Tehnologiei. Oamenii de știință vor cerceta schimbările climatice prin analiza substanțelor prezente în gheața din Antarctica, alături de alte date de observație obținute până în prezent.

Citeste si:  Numărul de doctori şi de asistente din Israel în scădere rapidă

Cercetătorii japonezi dispun deja de mostre de gheață de la adâncimea de aproximativ 3.000 de metri, de la baza Dome Fuji din Antarctica. Aceste mostre au fost adunate între 2006 și 2007 și au o vechime estimată la 720.000 de ani. Noile planuri prevăd o forare și mai adâncă pentru a putea aduce la lumină gheață și mai veche.

La începutul acestei luni, oficialii au început să lucreze la detaliile unui plan de șase ani de explorare a Antarcticii, începând în anul fiscal 2016, și intenționează să înființeze o a cincea bază pentru cercetătorii japonezi în Antarctica. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata