Fotbal – CM 2014: Cote d’Ivoire – Prime de aproape 50.000 euro pentru jucători în caz de calificare

14

Componenții selecționatei Cote d’Ivoire vor încasa câte un cec de aproximativ 50.000 euro în caz de calificare în optimile de finală ale Cupei Mondiale, fază pe care naționala „Elefanților” nu a mai atins-o niciodată până acum, a anunțat Federația ivoriană de fotbal (FIF).

Primele de calificare pentru optimile de finală, fixate inițial la valoarea de 16 milioane de franci ivorieni (24.400 euro) au fost dublate, ajungând la 32 milioane de franci (aproximativ 48.800 euro), conform unei surse din cadrul FIF.

Decizia, luată de șeful statului, Alassane Ouattara, a fost anunțată jucătorilor de președintele Adunării naționale, Guillaume Soro, venit în vizită în cantonamentul din Brazilia al naționalei Cote d’Ivoire.

Citeste si:  Gazprom „îmblânzeşte” contractele cu consumatorii europeni

Prin această decizie se dorește „motivarea în continuare a Elefanților”, a explicat sursa citată de AFP.

Inițiativa a animat rețele de socializare, numeroși internauți considerând această sumă disproporționată într-o țară săracă precum Cote d’Ivoire care, în ciuda prestigiului să regional, ocupă doar locul 168 din 186 de țări în privința indicelui de dezvoltare, conform ONU.

Selecționata Cote d’Ivoire, care a învins cu 2-1 Japonia și a suferit o înfrângere cu același scor în fața Columbiei, ocupă locul 2 în Grupa C a Mondialului brazilian, înaintea ultimului meci, programat marți în compania Greciei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata