EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,28 RON
(+0.25%)
GBP
5,43 RON
(-0.64%)
CHF
4,44 RON
(+0.86%)
BGN
2,47 RON
(-0.17%)
BYN
1,80 RON
(-0.46%)
CAD
3,19 RON
(-0.34%)
RSD
0,04 RON
(-0.07%)
AUD
2,98 RON
(-0.37%)
JPY
0,04 RON
(+1.16%)
CZK
0,18 RON
(-0.44%)
INR
0,06 RON
(+0.45%)

Vindecarea prin vizualizare creatoare

  • Purificarea – cheia unei sănătăţi perfecte

Cele mai stravechi procedee medicale cunoscute cuprindeau metode de purificare. Medicii egipteni, de exemplu, precum si cei din numeroase alte culturi stravechi din Orient si din Occident, considerau baia drept o necesitate a vindecarii. La noi, izvoarele termale si baile vindecatoare sunt cel putin la fel de cunoscute, vezi statiunea Herculane.

Purificarea genereaza senzatia de a fi scapat de o povara, senzatie pe care cei mai multi dintre noi o avem atunci cand facem o baie sau un dus. Experienta clinica confirma semnificatiile interioare ale purificarii.

Bineinteles, purificarea care intervine in contextul operarii cu o imagine mentala este mai mult decat o purificare fizica. A fi sanatos inseamna a fi „pur”, in toate acceptiunile acestui termen. Din punct de vedere moral, trebuie sa ne intrebam daca suntem „puri” in relatiile cu ceilalti. Multi oameni cred ca sanatatea le este data din nastere. Totusi, ei gresesc atunci cand nu sesizeaza relatia dintre boala si un comportament gresit, care induce in subconstient stari de culpabilitate si de autopedepsire.

Expresia „corpul nu minte” se aplica atat sanatatii spirituale si etice, cat si obiceiurilor noastre alimentare, exercitiilor fizice sau atitudinii fata de munca. Greselile noastre morale se inregistreaza intr-un fel sau altul in corpul nostru si pot avea o influenta nefasta asupra bunastarii noastre mintale si fizice.

Pentru a ne vindeca, trebuie sa incepem prin a ne purifica, prin corectarea obiceiurilor si actiunilor noastre gresite. Aceasta cere sa fim deschisi fata de ceea ce corpul si senzatiile ne transmit. Purificarea face parte din procesul de vindecare, creand un nou mediu, care va permite aparitia unor atitudini sanatoase, destinate regasirii unei personalitati pozitive.

 

  • Transformarea începe din interior

Ce inseamna, de fapt, afirmatia ca transformarea face parte din procesul de vindecare prin vizualizare?

Fizica cuantica moderna si traditia taoista afirma, la unison cu alte traditii spirituale, ca experienta subiectiva a timpului, viziunea noastra limitata asupra realitatii este, de fapt, un flux continuu al unei transformari neincetate (celebra curgere a lui Heraclit). Intreaga medicina chineza traditionala se bazeaza pe principiul ca boala este sinonima cu un blocaj al acestui curent vital. Cu alte cuvinte, ea nu este decat o rezistenta opusa naturii miscatoare a lucrurilor.

Noi ne cramponam de multe ori de ceea ce consideram a fi „o situatie multumitoare” si chiar prin aceasta ne blocam si ne impotrivim evolutiei, nepermitand desfasurarea fireasca a lucrurilor. Cramponarea de o stare efemera, pe care in mod gresit o dorim permanenta, poate sa duca la suferinta. De cele mai multe ori, aceasta suferinta ia forma bolii.

Operarea asupra imaginii si fuziunea fiintei cu aceasta curgere evolutiva a lumii sunt doua aspecte strans legate. Nici o transformare nu se va realiza la cei care se multumesc sa modifice numai circumstantele exterioare ale vietii lor.

Munca de vizualizare asupra corpului si a mintii poate constitui un prim pas spre o transformare veritabila, spre o viata armonioasa. Transformand in mod creator incremenirea si inertia aparentei, imaginatia ne ajuta sa corectam comportamentul si atitudinea care dauneaza sanatatii noastre.

Intentia, linistirea, purificarea si transformarea sunt componentele necesare in procesul vindecarii. Numai experienta practica proprie poate demonstra valoarea si eficacitatea metodelor de vindecare prin vizualizare creatoare.

 

www.ecolife.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata