Egipt: Patru bombe au explodat în metroul din Cairo, cel puţin doi răniţi

13

Patru bombe de slabă putere au explodat, miercuri, 25 iunie, în trei stații ale metroului din Cairo, rănind cel puțin două persoane, au anunțat surse din poliția locală, fiind vorba de noi atentate ce au loc pe fondul represiunii sângeroase lansate de autorități împotriva opoziției islamiste din Egipt.

Patru dispozitive, confecționat rudimentar și ‘de slabă putere’, au explodat la intervale apropiate, au indicat sursele menționate. Exploziile au avut într-o stație din centrul capitalei egiptene și în alte două din cartiere periferice, au precizat acestea.

Citeste si:  Atentatul din Tunisia, "crimă împotriva umanităţii" (Hamas)

O oficialitate din Ministerul Sănătății a declarat unui post privat de televiziune că trei oameni care se aflau în stația de metrou Shubra El-Kheyma în momentul exploziei ar fi suferit răni ușoare.

Aceste noi atentate survin la o lună după alegerea fostului șef al armatei Abdel Fattah al-Sissi în fruntea țării, cu 96,9% din voturile exprimate, după eliminarea oricărei opoziții, atât din rândul islamiștilor, cât și al laicilor.

În violențele ce au urmat înlăturării de la putere a președintelui islamist Mohamed Morsi de către armata condusă de al-Sissi au fost uciși peste 1.400 de simpatizanți ai fostului președinte și arestați peste 15.000. Procesele sumare în care de atunci s-au pronunțat sute de condamnări la moarte au fost criticate de comunitatea internațională.

Citeste si:  MAE a emis o atenţionare de călătorie în Egipt din cauza gripei porcine

Ca represalii, insurgenții islamiști comit atentate ce s-au soldat până în prezent cu circa 500 de morți în rândul forțelor de ordine. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata