Vaslui: Corp ceresc neobişnuit, observat la Bârlad

24

Echipa de la Observatorul Astronomic din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad a reușit să surprindă o cometă mai puțin obișnuită.

Potrivit muzeografului de la Planetariul Bârlad din cadrul Muzeului ‘Vasile Pârvan’, Ciprian Vîntdevară, inițial acest obiect observat a fost un asteroid cu numele 2013 UQ4, ulterior astronomii descoperind că a devenit o cometă C/2013 UQ4 (Catalina).

‘Descoperirea a fost făcută pe 23 octombrie 2013 la Observatorul Astronomic Catalina Sky Survey din Arizona. Astronomii au constatat că asteroidul studiat de ei s-a transformat într-o cometă, fenomen mai rar întâlnit, dar nu ieșit din comun. Se pare că un anumit tip de asteroizi ce conțin foarte multă gheață și gaze, pot să devină comete în momentul când aceștia se apropie de Soare’, a precizat, joi,Ciprian Vântdevară.

Citeste si:  Astronomii au descoperit o planetă gigantică cu o coadă ca de cometă

Acest obiect va deveni destul de strălucitor și va fi vizibil chiar și vizual prin telescoape modeste la finalul lunii iunie și începutul lunii iulie 2014. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata