Telefoanele mobile din Chicago vor fi monitorizate de noul sistem de senzori pentru supravegherea traficului

17

Orașul Chicago beneficiază deja de o vastă rețea de monitorizare video, iar începând din această vară vor fi implementați senzori care vor transmite date despre zonele cele mai aglomerate, nivelul poluării sau de zgomot, precum și starea vremii în anumite zone. Senzorii vor capta și undele de la telefoanele mobile și vor putea transmite date despre numărul deținătorilor aflați în zonă prin intermediul semnalelor Wi-Fi sau Bluetooth, scrie portalul The Verge, citând publicația Chicago Tribune.

Locuitorii din Chicago se tem de faptul că, odată cu instalarea acestor senzori, s-ar putea strânge mult mai multe date despre posesorii telefoanelor mobile. Dintr-o cafenea, de exemplu, care este prevăzută cu un hot-spot Wi-Fi, se poate transmite municipalității în timp real poziția persoanei respective în anumite momente ale zilei, iar folosirea în comun cu imaginile de pe camerele video montate poate reprezenta un instrument foarte puternic pentru municipalitate.

Citeste si:  Dezvăluire: telefonul tău poate fi spionat foarte uşor oriunde în lume! Iată cum (INFOGRAFIC)

O companie din Londra a testat anul trecut un sistem similar montat în pubele, dar primăria londoneză a cerut demontarea acestor dispozitive la doar câteva zile de la montare.

Odată colectate aceste date, ele nu vor fi stocate cu caracter secret, ci vor fi publice, putând fi folosite de oricine vrea să facă anumite cercetări sau să aducă îmbunătățiri în viața comunității, a declarat Charlie Catlett, directorul Centrului pentru estimări și date, la postul de radio public WBEZ, preluat de portalul amintit. Până la sfârșitul anului vor fi montați 50 astfel de senzori, iar în câțiva ani se așteaptă ca numărul lor să ajungă la 400. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata