Baza din Kandahar a fost atacată cu rachete; oficialii români au fost evacuaţi

15

Baza NATO din Kandahar a fost atacată, duminică, 29 iunie, cu rachete, fiind luată măsura de evacuare și adăpostire în buncăre a oficialilor și civililor români prezenți pentru ceremonia privind începutul procedurii de retragere a contingentului României din Afganistan.

Premierul Victor Ponta efectuează, duminică, o vizită la Kandahar, fiind însoțit de ministrul Apărării, Mircea Dușa, și vicepremierul Gabriel Oprea.

Oficialii români au fost urcați în vehicule blindate și transportați la buncăre, în adăposturi fiind conduși și ceilalți membri civili ai delegației românești.

Incidentul a avut loc în timp ce premierul și cei doi miniștri lua masa cu militarii români. În momentul declanșării alarmei, toți cei prezenți, inclusiv premierul, au fost culcați pe burtă, conform procedurii, ulterior urmând evacuarea.

Citeste si:  Borşul de hribi, delicatesă de post din bucătăria tradiţională nemţeană

Nu au fost înregistrați răniți, după câteva zeci de minute premierul și cei doi miniștri reluându-și programul vizitei. Astfel, primul-ministru a depus o coroană de flori la monumentul din baza militară dedicat celor 23 de soldați români care și-au pierdut viața în Afganistan în ultimii 12 ani, el continuând apoi cu susținerea unei conferințe de presă.

„Nu a fost nimic special. Îmi pare rău că nu am apucat să stăm mai mult la masă cu militarii noștri. A fost un mic incident care a dat un pic de culoare evenimentului (…) Nu noi am fost aici cei puși în pericol”, a afirmat premierul Ponta, în conferința de presă.

Citeste si:  Duşa: Pe 25 octombrie, vom inaugura în Rusia un cimitir al soldaţilor români morţi în Al Doilea Război Mondial

El a adăugat că militarii români din Afganistan își riscă viața de mult mai multe ori pe zi, de fiecare dată când ies în misiunile de patrulare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata