Impunerea de noi sancţiuni ar putea avea consecinţe „grave” asupra creşterii economiei Rusiei

18

Impunerea de noi sancțiuni occidentale Moscovei în legătură cu criza din Ucraina ar putea avea consecințe „grave” asupra creșterii economice a Rusiei, a declarat sâmbătă ministrul rus al economici, Alexei Uliukaev, relatează AFP.

Rusia a pregătit trei scenarii în cazul înăspririi sancțiunilor.

În cel mai rău dintre scenarii, „creșterea economică ar putea trece grav în zona negativă”, a afirmat el la postul de televiziune Rossia, citat de agențiile de presă.

„Rata investițiilor ar intra și mai mult în zona negativă, veniturile ar scădea, inflația ar crește, iar rezervele statului s-ar reduce”, a spus Uliukaev.

Citeste si:  Euro, la cel mai redus nivel din 2003, după victoria Syriza în Grecia

Liderii europeni, reuniți vineri într-un summit la Bruxelles, au acordat Rusiei termen până luni pentru a se angaja în acțiuni concrete menite să permită detensionarea situației în estul Ucrainei, sub amenințarea unor noi sancțiuni.

Europenii aplică de patru luni o serie de sancțiuni punctuale împotriva unor responsabilii ruși sau ucraineni proruși, vizați de o măsură de blocare de active în UE și de o interdicție de călătorie în spațiul comunitar. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata