Indicatorul de încredere macroeconomică, la un maximum istoric în luna mai

13

Indicatorul de încredere macroeconomică a atins un nou maximum istoric în luna mai 2014, ajungând la valoarea de 63,4 puncte, față de valoarea de 61,6 puncte înregistrată în luna aprilie, pe fondul majorării indicatorului componentei condițiilor curente cu 6,5 puncte, până la 48,8 puncte, față de valoarea înregistrată în exercițiul anterior, arată sondajul periodic al CFA privind percepția asupra evoluției macroeconomice din România.

Indicatorul anticipațiilor a înregistrat valoarea de 71 de puncte, aproximativ același nivel cu cel înregistrat în luna aprilie.

„În ceea ce privește cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipațiilor pentru cele doua orizonturi de timp avute în vedere au consemnat atât pentru orizontul de șase luni cât și pentru cel de 12 luni o valoare de 4,4500 (față de 4,5000 în exercițiul anterior)”, arată CFA, într-un comunicat .

Citeste si:  Statele Unite sunt de acord să poarte discuții comerciale, spune ministrul comerțului chinez

Indicatorul de încredere macroeconomică ia valori între zero (lipsa încrederii) și 100 (încredere deplină în economia românească) și este calculat pe baza a șase întrebări privind condițiile curente referitoare la mediul de afaceri și piața muncii și anticipațiile pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piața muncii, evoluția venitului personal la nivel de economie și evoluția averii personale.

CFA România este asociația profesioniștilor în investiții din România, deținători ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrată de CFA Institute (SUA). CFA România este una dintre cele 136 de societăți membre ale CFA Institute.

Citeste si:  Reduceri de până la 35% la călătoriile CFR prin oferta "bilet de weekend"

CFA România are peste 140 de membri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata