DNA: Femeia care a şantajat-o pe şefa ÎCCJ, trimisă în judecată

14

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a Marianei Rarinca, cea care a șantajat-o pe Livia Stanciu, președintele ÎCCJ.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că, în perioada august/septembrie 2013 — 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenințat-o pe persoana vătămată, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromițătoare pentru aceasta și pentru soțul acesteia.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți , în schimbul nedivulgării către presă a acestor informații, presupus compromițătoare, Mariana Rarinca i-a pretins șefei ÎCCJ suma de 20.000 de euro.

Citeste si:  300 de silvicultori din Suceava vor fi concediaţi

„Amenințările cu divulgarea către presă a unor informații presupus compromițătoare la adresa persoanei vătămate, respectiv cererea de a-i da 20.000 de euro drept compensație pentru ‘datorii’ plătite de inculpată în numele soțului persoanei vătămate, au fost transmise unei rude de-a acesteia. În perioada aprilie 2014 — 3 iunie 2014, persoana vătămată a primit amenințări prin intermediul unei convorbiri telefonice și prin mesaje tip SMS. Inculpata a amenințat-o pe persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post important de televiziune) a unor date compromițătoare despre persoana vătămată și familia acesteia”, susțin procurorii.

Citeste si:  Femeia care a şantajat-o pe şefa ÎCCJ va fi adusă la DNA; cerea 20.000 de euro

Sursa citată precizează că probele administrate au arătat că faptele pe care femeia intenționa să le divulge cu privire la Livia Stanciu și la membrii familiei acesteia sunt imaginare, întrucât nici persoana vătămată, nici soțul acesteia nu au avut și nu au vreo datorie față de aceasta.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, cu propunerea de a se menține măsurile preventive luate în cauză. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata