Hans Schleicher (oficial german): România are multe de oferit în domeniul IT

România are multe de oferit în domeniul IT, respectiv un potențial enorm de talente, excelenți ingineri și dezvoltatori de soft, iar companiile din Bavaria caută astfel de contacte, apreciază Hans Schleicher, director general în cadrul Ministerului Bavarez pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie.

„Unul dintre elementele forte ale României, de mare interes pentru Bavaria, este domeniul IT. România are multe de oferit în acest domeniu, printre altele un potențial enorm de talente, excelenți ingineri și dezvoltatori de soft. Companii din Bavaria caută astfel de contacte pe care și le dorește cu domeniul IT, München fiind centrul principal european în acest sector, înainte de Londra și Paris”, a declarat luni,Hans Schleicher.

O delegație de oameni de afaceri la nivel înalt, sub conducerea lui Hans Schleicher, vizitează România în perioada 29 iunie — 2 iulie 2014. Vizita are loc la București și Brașov, scopul acesteia fiind ca prin intermediul discuțiilor cu persoane de decizie din instituțiile de stat, din mediul economic de stat și privat să se intensifice relațiile economice și să se dezvolte noi domenii de cooperare între România și Germania.

Citeste si:  Noul LG Optimus se vinde în România

Potrivit sursei citate, întărirea relațiilor comerciale și creșterea cu 5% a schimburilor comerciale dintre România și Bavaria, în 2014, reprezintă scopul acestei vizite a oamenilor de afaceri bavarezi în România.

Hans Schleicher a precizat că domeniile consacrate ale relațiilor bilaterale dintre România și Landul Bavaria sunt construcțiile de mașini, electrotehnica, dar și construcțiile aerospațiale, iar domenii cu potențial ridicat sunt cele de mediu și de utilități (precum ape uzate), dar și IT.

Oficialul bavarez a apreciat partea pozitivă a relațiilor dintre companiile din Bavaria și România, menționând colaboratorii motivați și cu o pregătire foarte bună, însă a subliniat și câteva aspecte legate de licitațiile publice din România.

Citeste si:  Programul "Rabla" pentru persoane juridice demarează în 4 mai

„Licitațiile publice sunt acel domeniu în care companiile din Bavaria și-ar dori să poată participa într-o măsură mai mare. Ne-am dori, în egală măsură, o mai mare transparență în procedură, lipsa corupției, precum și ca ofertantul cu cea mai bună ofertă să fie declarat câștigător al licitației publice, adică să nu existe ulterior negocieri suplimentare vizavi de condițiile oferite”, a mai adăugat Hans Schleicher.

Delegația bavareză este compusă din reprezentanți ai următoarelor branșe: componente pentru autovehicule, tehnologia informației, tehnologia mediului, construcția de mașini și utilaje și construcții aerospațiale. Pe lângă vizitele la companii și la școala Profesională Kronstadt din Brașov, vor avea loc discuții individuale cu companii, atât în București cât și la Brașov.

Citeste si:  Ce arme vor sa cumpere rusii pana in 2028

România se situează în top 20 parteneri comerciali ai Landului Bavariei și a înregistrat în 2013 cea mai mare rată de creștere economică din Uniunea Europeană. Peste 1.300 de companii bavareze desfășoară activități comerciale cu România.

Germania este de câțiva ani cel mai important partener comercial al României, iar Bavaria joacă un rol important, având o cotă de peste 20% din volumul schimburilor comerciale. Volumul de tranzacționare de peste 3,62 miliarde euro anul trecut a atins un nou maxim. Importurile bavareze din România au crescut anul trecut cu circa 5%, iar exporturile cu aproape 4%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata