Martin Schulz, ales în funcţia de preşedinte al Parlamentului European

21

Eurodeputatul social-democrat german Martin Schulz a fost ales, marți, 1 iulie, în funcția de președinte al Parlamentului European.

Popularii și social-democrații europeni au decis pe 24 iunie să-și împartă președinția Parlamentului European, astfel că în primii doi ani și jumătate acest post va fi deținut de Martin Schulz, iar în a doua parte a mandatului, ce va începe în ianuarie 2017, funcția va reveni grupului PPE. Candidatul social-democraților pentru acest post a fost sprijinit de Partidul Social-Democrat german, dar și de cancelarul creștin-democrat Angela Merkel.

Citeste si:  Kate Middleton ţine un regim pe bază de alimente neprelucrate

Contracandidații lui Schulz la președinția PE au fost conservatorul britanic Sajjad Karim, spaniolul Pablo Iglesias, membru al grupului GUE, și ecologista austriacă Ulrike Lunacek.

Martin Schulz a fost ales la 18 iunie președinte interimar al grupului europarlamentar al socialiștilor și democraților (S&D), un post pe care l-a mai ocupat și în legislatura trecută înainte de a deveni președintele legislativului european. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata