Este obligatorie autosuspendarea lui Stavarache din PNL, susţine Iohannis

15

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marți că este obligatorie autosuspendarea din partid a primarului Bacăului, Romeo Stavarache, în contextul în care este anchetat de DNA pentru fapte de corupție.

„Este o situație regretabilă și noi, PNL, suntem de părere că este obligatoriu să fie lăsată justiția să-ți facă treaba. Ca și colegi sperăm să se dovedească nevinovăția colegului nostru, dar, având în vedere evoluția, este obligatorie o autosuspendare”, a spus Iohannis, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

Ionel Palăr a fost nominalizat să prea interimar conducerea filialei din Bacău, atât timp cât Romeo Stavarache este în imposibilitatea de a-și exercita mandatul.

Citeste si:  Șofer din Craiova împușcat în picior de către polițiști.. Vitezomanul se afla sub influența alcoolului

„Nu este posibil ca o filială să rămână fără un lider o anumită perioadă”, a precizat Iohannis.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2008 — 2011, Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul altor doi inculpați din dosar, Liviu Goian și Liviu Cenușă, a pretins și primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani pentru a le încredința unele contracte.

Stavarache a fost reținut joi de procurorii DNA alături de oamenii de afaceri Liviu Goian și Liviu Cenușă. Ulterior, un complet de judecată al Curții de Apel Bacău a hotărât eliberarea și cercetarea sub control judiciar a celor trei suspecți.

Citeste si:  Iohannis: Este inacceptabil pentru o ţară europeană să aibă un prim-ministru acuzat de fapte ilegale

Marți, Curtea de Apel Bacău a admis cererea formulată de DNA privind înlocuirea cercetării sub control judiciar cu arestare preventivă pe 30 de zile pentru primarul Bacăului și pentru Liviu Goian și Liviu Cenușă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata