Antonescu: Nu a existat nicio lovitură de stat în 2012

Senatorul liberal Crin Antonescu a declarat joi că nu a existat nicio lovitură de stat în 2012 iar din acea vară „dramatică” este de reținut voința populară exprimată la un „referendum copleșitor”, el răspunzând astfel unei declarații a președintelui, care a spus că PNL ar trebui să regrete public „lovitura de stat” din 2012.

„Nu a existat nicio lovitură de stat în 2012 iar ceea ce este de reținut din vara dramatică a anului 2012 e mult mai mult decât a încercat domnul Băsescu încă odată să spună astăzi. Și anume, voința populară exprimată democratic în cursul unui referendum copleșitor, care nu lasă loc nici de interpretări, nici la răstălmăciri, nici la comentarii de felul celor care domnul Băsescu le-a făcut”, a afirmat Antonescu la încheierea sesiunii extraordinare a Senatului.

Antonescu a adăugat că interpretarea pe care o dă șeful statului evenimentelor politice din vara lui 2012 nu este corectă și democratică nici în prezent.

„Erau atunci, sunt și acum în perspectiva aceleiași Constituții, privitoare la procesul suspendării, la desfășurarea referendumului de demitere și, mai ales, dacă ar fi fost o lovitură de stat sau un derapaj de la statul de drept, o hotărâre mai mult discutabilă a Curții Constituționale nu ar fi fost respectată.

Or, în ciuda a șapte milioane și jumătate de voturi, această hotărâre luată de șase oameni a fost respectată, pentru că asta spune statul de drept, că Băsescu a fost așezat la loc și, din acest motiv, încă odată, nici nu cred că PNL trebuie să prezinte scuze, nici nu cred că interpretarea pe care chiar și acum o dă președintele Traian Băsescu este una corectă și este una democratică”, a susținut senatorul liberal.

În opinia sa, intervenția de joi a lui Traian Băsescu are „darul de a lămuri poate pe cei amăgiți, mințiți zilnic de propaganda dusă în special pe două posturi de televiziune, Antena 3 și România TV, propagandă mincinoasă care stabilește o legătură care nu există între Traian Băsescu și efortul de constituire a unui mare partid de dreapta printr-o fuziune PNL — PDL”.

Antonescu a mai spus că în sensul acesta intervenția lui Traian Băsescu a fost binevenită, pentru că restabilește adevărul: „Nu există adversar mai puternic pentru Traian Băsescu astăzi, decât aceste două partide, PNL și PDL, și mai ales efortul lor de a constitui ceva împreună”.

Președintele Traian Băsescu a afirmat joi, la Palatul Parlamentului, la dezbaterea „Democrație și stat de drept în România”, organizată de Fundația Mișcarea Populară, că este necesară unificarea dreptei pentru alegerile prezidențiale, punctând că PNL trebuie să regrete public „lovitura de stat” din 2012 și că PMP trebuie să se considere „o bărcuță care se poate transforma într-un pachebot”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata