Facebook îşi cere scuze pentru experimentul psihologic din 2012

23

Încercarea Facebook de manipulare a utilizatorilor săi în timpul unui studiu psihologic a fost ‘prost comunicată’, a declarat Sheryl Sandberg, director de operațiuni al rețelei de socializare, potrivit The Wall Street Journal, preluat joi de agenția DPA.

Rețeaua de socializare Facebook a desfășurat un studiu pe durata unei săptămâni, în anul 2012, pentru a testa cum pot influența postările pozitive și negative din serviciul de știri al rețelei postările ulterioare ale utilizatorilor, implicând aproximativ 700.000 de persoane.

‘Acest experiment a fost parte a unei cercetări în desfășurare pe care companiile o fac pentru a testa diferite produse, și asta a fost. A fost prost comunicat și pentru această comunicare ne cerem scuze. Nu am vrut să vă supărăm’, a spus Sheryl Sandberg, în timpul unei călătorii la New Delhi.

Citeste si:  Mark Zuckerberg, chemat în instanţă de un tribunal din Iran pentru încălcarea dreptului la intimitate

Acesta fost primul comentariu public despre studiul respectiv făcut de un oficial al Facebook după furia izbucnită în cercurile de social-media la sfârșitul săptămânii trecute, scrie WSJ.

Studiul a fost publicat în luna martie în revista ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’. Potrivit concluziilor acestuia, utilizatorii care recepționau mesaje pozitive erau mai determinați să posteze mesaje pozitive și viceversa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata