Hunedoara: 30 de copii aflaţi în vacanţă s-au îmbolnăvit după ce au mâncat la o pensiune din Haţeg

16

Treizeci de copii și doi adulți au fost diagnosticați cu toxinfecție alimentară după ce au mâncat la o pensiune din orașul Hațeg, medicii de la spitalul din localitate luând decizia să-i interneze pe trei dintre micuții care prezentau o stare de sănătate mai gravă, a declarat joi, 3 iulie, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Copiii sunt din București și județul Ilfov și se aflau în vacanță în Țara Hațegului, ei fiind cazați la pensiunea din orașul Hațeg, unde au și luat masa.

Citeste si:  Copiii de la pensiunea din Haţeg s-au îmbolnăvit din cauza apei infestată cu bacteria E.coli

„Copiii s-au prezentat la spitalul din Hațeg cu dureri abdominale, inapetență, vărsături și scaune diareice. Dintre cei 30 de copii, trei au rămas internați în spital, la secția de Pediatrie”, a explicat dr. Cecilia Birău.

Medicii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Hunedoara au luat probe de apă și alimente pentru a stabili care au fost cauzele ce au dus la producerea acestui incident. De asemenea, au fost prelevate teste de sanitație, care au ca scop determinarea încărcăturii microbiologice din locurile în care a fost preparată hrana pentru copii, dar și pentru evaluarea sanitară a personalului din cadrul pensiunii.

Citeste si:  Ponta: Rectificarea bugetară va fi una pozitivă şi ne va păstra în ţintele stabilite

„Ca o primă măsură, DSVSA a dispus suspendarea temporară, pentru cinci zile, a activității din cadrul pensiunii, interval de timp în care se va face igienizarea acesteia. Probele de alimente sunt verificate în laborator, urmând să stabilim și alte măsuri după ce primim rezultatele analizelor”, a menționat purtătorul de cuvânt al DSVSA Hunedoara, dr. Leontin Laslău.

Alte probe de laborator sunt analizate în cadrul DSP Hunedoara. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata