Ponta: Singurul candidat al PNL care are profil prezidenţial este Crin Antonescu

Premierul Victor Ponta a declarat joi că în cazul în care USL ar fi rămas, nu ar fi candidat niciodată împotriva lui Crin Antonescu la alegerile prezidențiale și că îl consideră pe fostul președinte al PNL singurul contracandidat cu profil prezidențial dintre cei de la PNL și PDL.

„Le-am spus întotdeauna colegilor mei că nu voi candida niciodată la președinția PSD împotriva lui Adrian Năstase. În 2010, cu cinci zile înainte de Congresul PSD, Adrian Năstase a anunțat că se retrage, atunci am candidat eu, sâmbătă și am și câștigat. Crin Antonescu știe foarte bine, pentru că trei ani am stat cu el mai mult decât am stat cu familia, că nu aș fi candidat niciodată împotriva lui. Dacă rămânea USL, nu candidam, dacă revine USL și refacem tot ceea am spus că facem, da, mă retrag. Dacă situația e cea de acum, sigur că voi candida împotriva sa”, a spus Ponta la DC News.

Citeste si:  BNR: România are nevoie de cel puţin 5 miliarde de euro

El a adăugat că singurul contracandidat cu care ar putea să intre în turul doi al prezidențialelor și care are un profil prezidențial este Crin Antonescu.

„Cu siguranță, cine intră în turul doi va fi un candidat puternic și va fi un scor strâns. Singurul candidat care are un profil prezidențial este categoric Crin Antonescu, pentru că dacă vrei să fii președintele unei țări trebuie să ai o anumită viziune, un anumit nivel pe politică internă, pe politică externă, să stârnești speranțe, așteptări, să spui ‘alegeți-mă președinte pentru că iată cum văd eu România’.

Citeste si:  "Întâlnire specială" Victor Ponta - Tony Blair la Bucureşti

Cu tot respectul pe care îl am pentru domnul Blaga și domnul Iohannis, nu au anvergură, sunt oameni cu anumite limite și sper să nu o ia cineva ca pe o jignire. Cred că Sorin Oprescu a explicat mai plastic: sectorul 4 e de patru ori cât Sibiul, deci ar fi mai bun Piedone de președinte. Am fost astăzi la Robert Negoiță de dimineață, e și mai mare sectorul 3. (…) Aș avea așa un surâs de satisfacție să văd că în turul doi sunt cei doi puciști din 2012, eu și Crin”, a afirmat Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Eugen spune

    Nu ști ce a văzut dl. Ponta, la Crin Antonescu, dar în teritoriu respectiva persoană e văzută ca fiind un personaj duplicitar, fără scrupule și nedemnă de încredere. Felul în care-și apreciază fostul coleg dă dovadă de cât de bine este informat dl. Ponta de „starea națiunii”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata