Teodorovici: Estimăm că Acordul de Parteneriat va fi aprobat la sfârşitul verii – începutul toamnei

19

Acordul de Parteneriat 2014-2020 va fi aprobat la sfârșitul verii – începutul toamnei, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, se arată într-un comunicat de presă remis, joi.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, efectuează pe 3 și 4 iulie o vizită de lucru la Bruxelles, unde a avut întrevederi cu Johannes Hahn, comisarul european pentru Politică Regională, și cu reprezentanți ai direcțiilor generale din Comisia Europeană.

„Am agreat ultimele detalii referitoare la Acordul de Parteneriat 2014 — 2020 cu reprezentanții CE. Aceasta este cea de-a doua întâlnire pe care am avut-o la Bruxelles după primirea sugestiilor și propunerilor Comisiei pe marginea primei propuneri oficiale de Acord, trimisă în data de 31 martie”, a precizat Teodorovici.

Citeste si:  Femeia care a şantajat-o pe preşedinta ÎCCJ, condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare

Acesta nu anticipează ca România să primească noi recomandări din partea CE.

„Menționez că nu anticipăm primirea de noi recomandări din partea Comisiei pe marginea documentului actualizat și, în consecință, estimez că Acordul de Parteneriat va fi aprobat la sfârșitul verii — începutul toamnei”, a arătat ministrul.

Discuțiile de la Bruxelles au vizat programele operaționale prin care România va atrage banii europeni în viitoarea perioadă de programare.

„În următoarele săptămâni vom trimite oficial primele propuneri pentru programele operaționale. Ministerul Fondurilor Europene, de exemplu, și-a propus ca cele patru programe operaționale pe care le coordonează în perioada 2014-2020 să fie aprobate în toamna acestui an. Nu pierdem timp, lucrăm în paralel la ghiduri și le vom publica cât mai repede pentru ca potențialii beneficiari să înceapă deja să-și pregătească proiectele’, a adăugat Teodorovici.

Citeste si:  DNA: Valoarea contractelor primite de Dumitru Marin de la Primăria Sectorului 5, cu 100% mai mare faţă de cea reală

De asemenea, la întrevederile cu reprezentanții Comisiei Europene au fost abordate și subiecte precum sistemul de achiziții publice, în condițiile în care România a modificat recent legislația în domeniu și sunt necesare și alte modificări pentru armonizarea acesteia cu ultimele directive.

Ministrul a mai avut întrevederi cu Francisco Merchan Cantos, director, Direcția de Audit și Control, și cu Aurelio Cecilio, șef al Unității pentru România și Bulgaria, din Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afacerile Sociale și Incluziune,  respectiv cu Vittoria Alliata di Villafranca, director, Direcția pentru Capacitate Administrativă și Europa de Sud-Est, și cu Sandrine De Buggenoms, șef al Unității de Audit, Direcția Generală Politică Regională. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata