Franţa: 65% dintre alegători nu doresc ca Nicolas Sarkozy să candideze la prezidenţiale

Aproape două treimi dintre francezi (65%) nu doresc ca fostul președinte Nicolas Sarkozy să se participe la alegerile prezidențiale din 2017, dar sunt și mai numeroși (70%) cei care cred că el va candida, potrivit unui sondaj realizat de BVA pentru Itélé și Le Parisien-Aujourd’hui en France, citat de AFP.

La întrebarea dacă doresc ca Nicolas Sarkozy să se prezinte la alegerile prezidențiale din 2017, 65% dintre persoanele chestionate au răspuns „nu”, 33% „da”, iar 2% nu s-au pronunțat.

Dacă 94% dintre simpatizanții stângii nu vor ca fostul președinte să candideze pentru un nou mandat în fruntea statului, 62% dintre simpatizanții dreptei susțin această idee, o proporție care a atins 78% printre partizanii UMP (opoziție), partidul din care face parte Nicolas Sarkozy, conform rezultatelor acestei anchete.

Citeste si:  James Bond intră în şomaj

Întrebați dacă sunt de părere că Nicolas Sarkozy se va prezenta la prezidențialele din 2017, 70% dintre subiecți au răspuns „da”, cu un procent mai puțin decât în martie, 28% „nu”, iar 2% nu s-au pronunțat.

În ce privește posibilitatea ca, indiferent de problemele în curs, „UMP să îl prezinte, totuși, pe Nicolas Sarkozy” în calitate de candidat la prezidențiale, 57% dintre francezi au răspuns negativ, 41% pozitiv, iar 2% nu au avut nicio părere.

Sondajul a fost realizat după punerea sub acuzare, miercuri, a fostului șef al statului, în special pentru corupție activă și trafic activ de influență.

Citeste si:  Diagnosticarea precoce a maladiei Alzheimer este posibilă, dar costisitoare

Ancheta a fost realizată prin metoda cotelor pe un eșantion reprezentativ de 1.057 de persoane în vârstă de cel puțin 18 ani, recrutate prin telefon și chestionate pe internet, pe 3 și 4 iulie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata