Câmpeanu (RAR): Avem o luptă aprigă cu vehiculele înmatriculate în Bulgaria

Registrul Auto Român are o “luptă aprigă” cu vehiculele înmatriculate în Bulgaria, a căror certificare tehnică este de multe ori ”lamentabilă și îndoielnică”, a declarat, marți, Flaviu Câmpeanu, director tehnic la RAR, într-o conferință de specialitate.

“Avem o luptă aprigă, pe care nu vi-o ascund, cu vehiculele înmatriculate în Bulgaria, a căror certificare tehnică este de multe ori lamentabilă și îndoielnică. Nu este nimic de ascuns în treaba asta și o spun fără niciun fel de reținere. O altă problemă majoră, pe care sincer, în momentul prezent, având în vedere abordarea Uniunii Europene, nu știm cum să o abordăm, este circulația vehiculelor cu volan pe dreapta și înmatricularea lor în România. Este mai puțin periculos la nivel de autoturism, deci vehiculul micuț, dar, începând de la 5 tone în sus, cel puțin la structura rutieră pe care o avem noi, este un real pericol acest tip de autovehicul la circulația frecventă prin România. Circulația în trecere nu are relevanță”, a explicat Câmpeanu.

Citeste si:  ACEA: România, locul I în UE la creşterea numărului înmatriculărilor de autoturisme noi, în luna iunie

Potrivit acestuia, echipajele RAR nu pot face controale decât împreună cu Poliția, iar atunci când polițistul are suspiciuni cu privire la starea tehnică a unei mașini o poate opri, iar experții RAR se ocupă de verificarea tehnică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata