Cel puţin cinci rachete, trase miercuri dimineaţa din Fâşia Gaza înspre Tel Aviv

22

Cel puțin cinci rachete au fost trase miercuri dimineața din Fâșia Gaza înspre Tel Aviv și împrejurimile sale, acestea fiind interceptate în zbor de o baterie a sistemului israelian antirachetă Iron Dome, a indicat postul militar de radio israelian, citat de AFP.

Acest atac a fost lansat după ce aviația israeliană a efectuat în cursul nopții de marți spre miercuri 160 de raiduri în Fâșia Gaza împotriva Hamas, ca ripostă la continuarea tirurilor cu rachete înspre statul evreu.

Generalul Moti Almoz, purtător de cuvânt al armatei, a declarat pentru postul militar de radio că astfel de raiduri vor avea loc și în zilele următoare, refuzând să facă precizări în legătură cu posibilitatea unei operațiuni terestre de mare anvergură în Fâșia Gaza.

Citeste si:  Marriott se confruntă la Londra cu procesul pentru o încălcare vastă a datelor

Un alt purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat pentru AFP că patru rachete au fost trase miercuri dimineața către sudul Israelului, fără a provoca victime sau pagube materiale.

Mișcarea radicală Hamas a revendicat marți tirurile de rachetă împotriva orașelor Ierusalim și Tel Aviv, ca reacție la ofensiva israeliană. De la începutul operațiunii împotriva mișcării islamiste, au fost uciși 28 de palestinieni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata