Constanţa: Mazăre va ataca în instanţă decizia CNCD de blocare a campaniei „Mamaia Style” pentru că ar fi discriminatorie

24

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat, marți, că va ataca în instanță decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de blocare a campaniei de promovare a stațiunii Mamaia, denumită „Mamaia Style”, pentru că ar fi discriminatorie.

„Unul face și o sută de neputincioși îl critică și încearcă să-l lovească pe la spate. Nu-i nimic nou, că de 14 ani m-am obișnuit. Orice lucru nou pe care vreau să-l fac, se găsește câte un deștept … zece, o sută, care să critice, ei nefăcând nimic în viața lor. O să mergem să atacăm la Curtea de Apel, după aia la Înalta Curte. Ne-au pus să și modificăm nu știu ce, că nu am primit încă, dar cert e că noi nu putem să dăm drumul campaniei de promovare. Sunt turiști și nu pot să cumpere materiale promoționale, tricouri”, a afirmat Mazăre în fața sediului Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, instituție unde se prezintă săptămânal în cadrul controlului judiciar sub care se află într-un dosar penal.

Citeste si:  Mazăre referitor la sesizarea ANI către DNA: Inspectorului ANI îi fac plângere pentru abuz în serviciu

Acesta a menționat că va face toate demersurile necesare astfel încât respectiva campanie de promovare a stațiunii Mamaia să se poată desfășura.

CNCD a fost sesizat de mai multe organizații neguvernamentale feministe asociate în cadrul Coaliției pentru Egalitate de Gen cu privire la campania de promovare „Mamaia Style”.

„Campania Mamaia Style promovează sexismul și un tratament injust și degradant cu privire la femei, prin sexualizare excesivă și obiectificare, iar unul din layout-urile campaniei, cel intitulat Bird Watching, incită la hărțuire sexuală și la alte comportamente agresive (verbale, psihice, fizice) din partea bărbaților față de femei”, se arată în sesizarea depusă la CNCD.

Citeste si:  Ucraina a ratificat un acord de împrumut în valoare de 610 milioane de euro convenit cu UE în 2013

Petiția a fost îndreptată împotriva Asociației Litoral — Delta Dunării, Consiliului Local Constanța și primarului municipiului Constanța, Radu Mazăre, care sunt inițiatorii și susținătorii campaniei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata