O cafenea din Marea Britanie oferă doar produse alimentare ce urmau a fi aruncate din magazine

12

O cafenea din orașul Leeds, din nordul Marii Britanii, oferă clienților săi doar produse realizate din alimente pe care supermarketurile și restaurantele urmau să le arunce, relatează Deutsche Welle (DW), menționând că această inițiativă vizează să reducă irosirea masivă de hrană perfect comestibilă.

La cafeneaua „Pay as you Feel” (‘Plătești cât de lasă sufletul’), situată într-o zonă liniștită din cartierul Armley din Leeds, meniul se schimbă în fiecare zi, iar calitatea produselor este surprinzător de bună dacă se ține cont că materia primă folosită era destinată coșurilor de gunoi.

Citeste si:  Guvernul va acorda subvenţii de 350 de milioane de lei în 2011 pentru sectorul de bovine şi ovine

„Din ianuarie, am recuperat, doar în Leeds, zece tone de produse alimentare care urmau să fie aruncate”, a declarat Ed Colbert, unul dintre cei trei directori ai proiectului Real Junk Food, prin intermediul căruia se administrează cafeneaua.

„Proiectul Real Junk Food are drept scop reducea risipei de alimente. Numai în Marea Britanie, 15 milioane de tone de alimente sunt aruncate în fiecare an. O mare majoritate a acestora sunt comestibile”, a explicat Colbert pentru DW.

Micul bar funcționează cu ajutorul voluntarilor care colectează, pregătesc și servesc alimentele. Majoritatea produselor provin de la supermarketuri și depozite de ambalare, care informează personalul cafenelei atunci când se pregătesc să arunce alimente. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata