Institutul „Matei Balş” a câştigat procesul cu familia actorului Toni Tecuceanu

8

Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” a câștigat definitiv și irevocabil procesul cu familia actorului Toni Tecuceanu, care avea ca obiect cererea acesteia de comunicare a dosarului medical al defunctului, informează instituția medicală printr-un comunicat transmis joi.

”Decizia definitivă și irevocabilă, din data de 20.06.2014, certifică faptul că Institutul Național de Boli Infecțioase ‘Prof. Dr. Matei Balș’ a procedat corect — în conformitate cu normele juridice naționale și internaționale — refuzând eliberarea dosarului medical al pacientului Aurelian Antonio Tecuceanu către membrii familiei acestuia. (…) Prin decizia civilă nr.5234 din 20.06.2014 a Curții de Apel București s-a respins în mod irevocabil, ca neîntemeiată, acțiunea intentată de familie împotriva Institutului Național de Boli Infecțioase ‘Prof. dr Matei Balș’ prin care se cerea ca acesta să comunice dosarul medical complet al defunctului Toni Tecuceanu. Această decizie hotărâtoare vine ca răspuns la cererea de revizuire depusă de instituția medicală, în urma deciziei Curții de Apel București de la sfârșitul lunii ianuarie 2014”, precizează sursa citată.

Citeste si:  Pizza Hut va oferi pizza cu cârnați Beyond Meat în SUA, Marea Britanie

Potrivit comunicatului, decizia finală a Curții de Apel București, din 20 iunie ”respectă principiul confidențialității dosarului medical, al oricărui pacient — principiu stipulat în articolul 21 din legea nr. 46/ 2003”. De asemenea, hotărârea CAB este în conformitate cu reglementările naționale și internaționale privind secretul vieții private, susține sursa.

”Acestea se regăsesc în Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și în Carta europeană a drepturilor pacienților. Definitivă și irevocabilă, decizia nr.5234/ 2014 din data de 20.06.2014 a Curții de Apel București nu mai poate fi supusă niciunei căi de atac, la nicio altă instanță superioară sau egală în grad. Considerăm că hotărârea Curții de Apel București reușește să facă dreptate după patru ani de procese și să repare imaginea Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. dr Matei Balș, instituție de renume atât în țară, cât și în străinătate’, adaugă sursa citată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata