Tel Aviv, din nou vizat de rachete palestiniene; Israelul a convocat 20.000 de rezervişti

21

Sirenele de alertă aeriană s-au făcut auzite din nou joi dimineața la Tel Aviv, chemând populația orașului să meargă în adăposturi. Armata israeliană a indicat că o rachetă trasă din Fâșia Gaza a fost interceptată de sistemul de apărare antirachetă Iron Dome, după ce anterior anunțase că două proiectile au fost distruse în zbor.

Brațul armat al Hamas, care controlează securitatea în Fâșia Gaza, a revendicat două tiruri de rachetă. ‘Brigăzile Ezzedine al-Qassam au lovit Tel Aviv cu două rachete M-75’, a indicat gruparea într-un comunicat, preluat de AFP.

Citeste si:  Ponta: Dacă aş fi preşedinte, categoric, l-aş graţia pe Gică Popescu

Aceste rachete au o rază de acțiune de aproximativ 80 de kilometri, în timp ce orașul Tel Aviv este situat la circa 70 de kilometri de Fâșia Gaza.

Până în prezent, toate rachetele lansate din Fâșia Gaza asupra orașelor israeliene au fost distruse de sistemele Iron Dome, scrie RIA Novosti. Aceste tiruri constituie o ripostă la operațiunea militară israeliană lansată în enclava palestiniană după intensificarea atacurilor cu rachetă asupra statului evreu.

Operațiunea aeriană israeliană împotriva Hamas a intrat joi în a treia zi. Surse militare și de securitate palestiniene au indicat că acțiunile armatei israeliene au făcut 75 de morți.

Citeste si:  Primul şef femeie al General Motors, Mary Barra, va fi plătită în 2014 cu 14,4 milioane de dolari

Armata israeliană a anunțat că a convocat 20.000 de rezerviști, în cazul unei posibile ofensive terestre în Fâșia Gaza, relatează agenția DPA.

O ofensivă terestră rămâne ultima variantă și Israelul cântărește avantajele și dezavantajele unui astfel de demers, a declarat purtătorul de cuvânt israelian Peter Lerner.

În ultimele 48 de ore, forțele aeriene israeliene au atacat 750 de ținte în Fâșia Gaza, în cadrul celei mai intense operațiuni aeriene împotriva teritoriului palestinian din noiembrie 2012. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata