SUA: un om de afaceri condamnat la 15 ani de închisoare într-un caz de spionaj în favoarea Chinei

17

Un tribunal din Statele Unite l-a condamnat joi pe un om de afaceri din California la 15 ani de închisoare pentru furt de secrete comerciale de la DuPont pentru a ajuta o companie de stat chineză să dezvolte un pigment alb folosit într-o gamă largă de produse, informează Reuters.

Un juriu l-a găsit vinovat pe Walter Liew la începutul acestui an la peste 20 de capete de acuzare, inclusiv conspirație pentru a comite spionaj economic și furt de secrete comerciale. Guvernul a cerut o sentință de între 17 ani și jumătate și aproape 22 de ani de închisoare. Avocații lui Liew au susținut că el ar trebui să primească o pedeapsă maximă de opt ani.

Citeste si:  Reducerile spate-în-spate ale prețurilor de la Tesla aduc modelul SUA S sub 70.000 USD

La sentința pronunțată joi la tribunalul din Oakland, judecătorul districtual Jeffrey White a declarat că Liew, un cetățean american, „s-a întors împotriva țării sale de adopție din lăcomie”.

La proces, procurorii americani au declarat că Liew a plătit foști angajați de la compania chimică DuPont să dezvăluie secrete comerciale ce ar putea ajuta Pangang Group din China să dezvolte un pigment alb denumit dioxid de titan /”alb de titan” n.r./, cunoscut de asemenea ca TiO2. Pigmentul este folosit pentru o varietate de produse albe colorate, inclusiv la hârtie, vopsea și materiale plastice.

Citeste si:  România, pe locul al 12-lea în topul ţărilor furnizoare de spam-uri

Procurorii de asemenea au acuzat Pangang Group, un producător de oțel din provincia Sichuan, în acest caz, dar punerea sub acuzare a stagnat după ce un judecător american a decis că încercările procurorilor de a notifica această companie chineză asupra acuzațiilor au fost insuficiente în mod legal. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata