Petro Poroşenko: Kievul „îi va găsi şi distruge” pe sepratiştii responsabili de moartea celor 30 de ucraineni

30

Kievul îi va ‘găsi și distruge’ pe separatiștii proruși responsabili de atacul lansat vineri asupra pozițiilor forțelor armate ucrainene în zona localității Zelenopolie din regiunea Lugansk, atac soldat cu decesul a 30 de militari ucraineni, informează Reuters.

‘Pentru fiecare viață de soldat, insurgenții vor plăti înzecit și însutit. Niciun singur terorist nu va reuși să scape de răspundere, toți vor primi ceea ce merită’, a notat Poroșenko, într-o postare pe website-ul său, în urma unei întâlniri de urgență cu șefii serviciilor de apărare ale țării.

Citeste si:  Barack Obama se străduieşte să-şi impună doctrina nucleară

Un număr de 30 de militari au murit, vineri dimineață, în urma deschiderii focului asupra unor unități ale forțelor armate ucrainene în zona localității Zelenopolie din regiunea Lugansk, a anunțat Zoran Șkiriak, consilier al ministrului de interne al Ucrainei. ‘Deocamdată informațiile vorbesc despre 30 de oameni. Este posibil ca victimele să fie mai multe’, a spus Șkiriak în cadrul unui briefing la Kiev, precizând că s-a tras cu ajutorul lansatoarelor de rachete ‘Grad’.

Anterior, combatanți ai autoproclamatei ‘republici populare Lugansk’ declarau că au reușit să doboare, în zona orașului Perevalsk, un avion de asalt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

Citeste si:  Ucraina îşi va apăra interesele legate de construcţia canalului Dunăre-Marea Neagră

La Lugansk, în ultimele 24 de ore, din cauza schimbului de focuri o femeie a murit, iar cinci bărbați au fost răniți (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata