Rusia ameninţă Marea Britanie cu represalii în urma refuzului vizelor pentru participarea la Salonul aeronautic Farnborough

20

Rusia a amenințat luni, 14 iulie,  Marea Britanie cu represalii după ce unor membri ai delegației ruse care urmau să participe la Salonul aeronautic de la Farnborough li s-a refuzat viza de intrare pe teritoriul britanic, relatează agenția DPA.

Ministerul britanic de externe a explicat acest refuz prin faptul că la respectiva manifestare nu au fost invitați reprezentanți ai guvernului rus, în semn de protest față de acțiunile din Ucraina.

Însă Ministerul rus de Externe a emis un comunicat în care califică decizia Londrei drept ‘un act inamical’ ce ar putea antrena măsuri de răspuns din partea Moscovei.

Citeste si:  Rusia cere ajutor de la UE pentru a putea evita criza gazului în Ucraina

Potrivit ministrului rus al industriei și comerțului, Iuri Slyusarm, jumătate dintre cei 350 de membri ai delegației ruse participante la Salonul de la Farnborough nu au obținut viza. MAE rus a precizat la rândul său că printre cei cărora li s-au refuzat vizele se numără și tehnicienii care trebuiau să asigure funcționarea aparatelor ruse prezentate.

MAE rus mai reproșează guvernului britanic că a refuzat anterior vizele delegației ruse pentru alte două manifestări comerciale, respectiv un târg de produse alimentare organice, desfășurat în luna aprilie, și unul mai recent în sectorul securității informatice. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata