Peste 80.000 de filipinezi evacuaţi din cauza uraganului Rammasun

20

Apropierea uraganului Rammasun, care ar urma să ajungă în Filipine în cursul zilei de marți, a determinat autoritățile să evacueze peste 80.000 de persoane în provincia Camarines Sur (nord-estul țării), ca măsură de precauție având în vedre să sunt prognozate vânturi cu viteze de până la 160 de kilometri pe oră, informează agenția spaniolă de presă EFE.

Guvernatorul din Camarines Sur, Miguel Luis Villafuerte, a declarat, pentru presa locală, că evacuarea a început cu toate persoanele care locuiesc pe o rază de mai puțin de 100 de metri de coastă, întrucât este posibil ca uraganul să provoace o creștere a nivelului mării și valuri de până la 3 metri înălțime.

Citeste si:  Filipine: Fiul fostului preşedinte Joseph Estrada, arestat pe fondul unui vast scandal de corupţie

Filipinele încă nu reușit să restabilească complet situația după pagubele provocate de uraganul ‘Haiyan’, din noiembrie 2013, soldat cu 6.300 de morți, peste 1.000 de dispăruți și 28.700 de răniți.

În prezent, a fost emisă o alertă ‘cod roșu’ și au fost intensificate pregătirile pentru ca, ‘de data aceasta, să nu existe nicio singură victimă’, se menționează într-un comunicat difuzat de ministrul comunicațiilor, Herminio Coloma.

Surse ale agenției de meteorologie din Filipine (PAGASA) au avertizat că Rammasun ar putea fi la fel de distrugător ca uraganului Xangsane, din 2006, care a provocat peste 200 de morți și mari pagube materiale în capitala țării, Manila.

Citeste si:  BCE introduce în circulaţie noua bancnotă de 20 de euro

În sezonul uraganelor, care începe în general în iunie și se încheie în noiembrie, se înregistrează anual în Filipine între 15 și 20 de astfel de fenomene meteorologice violente. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata