Castelul Neuschwanstein este principala atracţie pentru turiştii străini care vizitează Germania

Castelul Neuschwanstein din Bavaria, parcul de distracții Europa-Park și catedrala din Koln sunt, în această ordine, cele mai preferate locuri de către turiștii străini care vizitează Germania, arată rezultatele unui sondaj publicat marți de Oficiul Național de Turism al Germaniei (DZT), transmite AFP.

În top zece se mai regăsesc micul oraș medieval Rothenburg ob der Tauber din Bavaria, locul patru, Zidul Berlinului, locul cinci, castelul Heidelberg din landul Baden-Württemberg, locul șase, celebra poartă Brandenburg din capitala Germaniei, locul șapte, stânca Lorelei din valea Rinului, locul opt, lacul Constanta din landul Baden-Württemberg, locul nouă, și Oktoberfest din Munchen, locul zece.

Citeste si:  Moţiunea de cenzură: Guvernul Ponta 3 duce România în perioada de dinainte de 1989

Alte locuri preferate de turiștii străini sunt biserica Frauenkirche din Dresda, locul 18, palatul Sanssouci din Potsdam, locul 22, și târgul de Crăciun de la Nuremberg, locul 52.

Toate aceste locuri figurează printre cele 100 de locuri și evenimente menționate de turiștii străini în cadrul sondajului realizat de DZT în rândul a aproximativ 11.000 de persoane intervievate. Potrivit DZT, 21 din cele 39 de locuri din Germania înscrise în patrimoniul mondial al Unesco fac parte din cele 100 de destinații preferate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata