Trei tiruri de obuze din Gaza au lovit sudul Israelului, în pofida armistiţiului

11

Trei obuze de mortieră lansate din Fâșia Gaza au lovit joi sudul Israelului, în pofida unui scurt armistițiu ce ar urma să se încheie la ora 12.00 GMT, a anunțat armata israeliană, relatează AFP.

„În timp ce Tsahal (armata israeliană) nu a tras, trei obuze de mortieră au fost lansate din Gaza asupra (districtului municipal) Eskhol”, a indicat armata, care într-o primă fază a vorbit despre rachete.

Pe de altă parte, armata israeliană a dejucat o tentativă de infiltrare pe teritoriul Israelului a unui comando palestinian printr-un tunel pornind din Gaza și l-a omorât pe unul din membrii acestuia, a precizat un purtător de cuvânt.

Citeste si:  Universităţile britanice se confruntă cu o criză a finanţării

„Forțele israeliene au reperat aproximativ 13 teroriști care pătrundeau în Israel printr-un tunel construit de Hamas”, a adăugat purtătorul de cuvânt al armatei, subliniind că aceasta „a dejucat tentativa de infiltrare și un atac terorist major”.

Acest tunel se oprea în partea israeliană în apropierea kibbutzului (sat colectivist) Sufa, în sudul Israelului. Odată reperați, membrii comandoului au fost atacați de soldați, iar forțele aeriene i-au constrâns se se întoarcă spre Gaza, a precizat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Cel puțin un membru al comandoului a fost ucis, a adăugat purtătorul de cuvânt, precizând că niciun militar israelian nu a fost rănit. Nicio altă informație nu a fost oferită despre ceilalți atacatori.

Citeste si:  Cantitatea optimă de sare din alimente

Brațul armat al Hamas, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, a revendicat această ‘operațiune’ și a dezmințit că a suferit pierderi în rândurile sale.

Brigăzile al-Qassam au adăugat, într-un comunicat, că au reușit să-și îndeplinească misiunea la ora locală 04.00 (01.00 GMT) înainte de a se replia prin tunel. Ele nu au precizat natura misiunii lor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata