Allianz, principalul reasigurator al aeronavei Boeing 777, de 97,3 milioane de dolari, care s-a prăbuşit în Ucraina

19

Grupul german Allianz SE este principalul reasigurator pentru avionul de pasageri aparținând Malaysia Airlines, care s-a prăbușit, joi, la circa 50 de kilometri de orașul Donețk, unde se desfășoară lupte între armata ucraineană și separatiștii proruși, transmite Bloomberg.

Valoarea aeronavei Boeing 777, care avea la bord 295 de persoane, este de aproximativ 97,3 milioane de dolari, a anunțat brokerul londonez de asigurări Aon Plc.

De asemenea, Atrium Underwriting Group Ltd acoperă pagubele în cazul în care se dovedește că accidentul este legat de terorism.

Citeste si:  Semnele îmbătrânirii apar încă de la 26 de ani

‘Ca principal reasigurator al Malaysia Airlines pentru aeronavă și acoperirea pagubelor, Allianz Global Corporate & Specialty își menține sprijinul complet și rapid acordat clienților companiei. Este mult prea devreme să comentăm informațiile referitoare la tragicul accident în timp ce încă se confirmă detaliile, cu excepția exprimării celor mai profunde condoleanțe către toți cei afectați de acest accident’, a afirmat Jacqueline M. Maher, purtător de cuvânt al Allianz.

Cel mai mare asigurator european, Allianz SE, este prezent și pe piața din România.

Asociația Europeană a Piloților (ECA) a cerut „măsuri imediate” pentru garantarea securității avioanelor ce survolează regiunea din estul Ucrainei, unde s-a prăbușit un avion al companiei Malaysia Airlines, ruta cea mai frecventată din sud-estul Asiei.

Citeste si:  Acţiunile Malaysian Air au înregistrat la bursă cel mai semnificativ declin din ultimele nouă săptămâni

„Piloții europeni sunt șocați de știrea că un avion comercial al Malaysia Airlines ar fi fost doborât cu o rachetă”, a declarat președintele Asociației, Nico Voorbach, într-un comunicat de presă.

„Asociația face o petiție către autoritățile europene să adopte măsuri imediate pentru a garanta securitatea tuturor zborurilor care survolează regiunea”, a spus Voordbach.

Avionul Boeing-777 al Malaysia Airlines a decolat joi de pe aeroportul din Amsterdam-Schiphol și a dispărut de pe radare când zbura deasupra regiunii orientale Donetsk, scena luptelor dintre forțele guvernamentale din Ucraina și rebelii pro-ruși.

Citeste si:  OMV Petrom a primit amenzi de 270.000 de lei în urma poluărilor cu ţiţei de pe râul Cotmeana

Autoritățile ucrainene afirmă că avionul a fost lovit de o rachetă în zona Donetsk, care se află sub controlul separatiștilor, în timp ce rebelii pro-ruși acuză forțele loiale Kievului că au doborât avionul folosind un avion de vânătoare. Toți cei 280 de pasageri ai avionului malaezian și cei 15 membri ai echipajului au murit. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata