Microsoft concediază 18.000 de angajaţi la nivel mondial

20

Grupul informatic american Microsoft a anunțat joi eliminarea a 18.000 de locuri de muncă, sau 14% din efectivele sale mondiale, aceasta fiind cea mai mare restructurare de personal realizată vreodată în istoria companiei, transmite AFP.

Microsoft, cel mai mare producător mondial de software, are în prezent 127.000 de angajați la nivel mondial.

Cea mai grav lovită va fi divizia de telefoane mobile Nokia Devices and Services care va pierde 12.500 de angajați, adică jumătate din forța sa de muncă. Ca urmare a acestor restructurări, Microsoft a informat că va înregistra costuri de 1,6 miliarde de dolari sub formă de pachete compensatorii și costuri asociate în următoarele patru trimestre.

Citeste si:  Cătălin Predoiu: Disponibilizările în Ministerul Justiţiei sunt iminente

‘Primul pas în construirea unei organizații adecvate pentru ambițiile noastre este să ne realiniem forța de muncă. Având în vedere acest lucru vom începe să ne reducem mărimea forței de muncă cu până la 18.000 de locuri de muncă în anul următor’ a declarat directorul general de la Microsoft, Satya Nadella.

Aceasta este cea mai mare restructurare de personal demarată vreodată în istoria celui mai mare producător mondial de software. Numărul locurilor de muncă ce urmează să fie eliminate în acest an este de trei ori mai mare decât la precedenta restructurare masivă din anul 2009, când Microsoft a eliminate 5.800 de locuri de muncă.

Citeste si:  Agrostar: Majorarea TVA va duce la scumpirea produselor agroalimentare cu 5 - 7%

Odată cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, grupul finlandez Nokia a fost cumpărat anul trecut de Microsoft pentru 5,6 miliarde de euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata