Veniturile Google au urcat la 16 miliarde de dolari, în T2

16

Veniturile grupului american Google au crescut cu 22% în trimestrul doi din 2014, datorită majorării cererii pentru mesaje publicitare online pe piețele internaționale, transmite BBC.

În perioada aprilie-iunie 2014, veniturile au urcat la 16 miliarde de dolari, în timp ce profitul a crescut cu 6%, la 3,4 miliarde de dolari.

De asemenea, compania americană a anunțat că directorul financiar Nikesh Arora va părăsi Google pentru a se alătura companiei nipone SoftBank. Nikesh Arora, care a lucrat zece ani pentru Google, va fi temporar înlocuită cu Omid Kordestani, fost șef de vânzări al grupului american.

Citeste si:  Google intenţionează să îşi modifice algoritmii motorului de căutare pentru ca rezultatele să fie uşor accesate pe smartphone

Joi, după închiderea ședinței bursiere, acțiunile Google au crescut cu aproape 1%.

Cheltuielile operaționale au urcat în trimestrul doi din 2014 la 5,58 miliarde de dolari, de la 4,45 miliarde de dolari în perioada similară din 2013. Cheltuielile de capital s-au ridicat la 2,65 miliarde de dolari.

La 30 iunie 2014, Google avea 52.069 angajați, în creștere față de 49.829 la 31 martie 2014.

Majoritatea veniturilor Google vin din afara SUA. La sfârșitul lunii martie rezervele de lichidități ținute de Google peste hotare se ridicau la 34,5 miliarde de dolari, la care se adaugă alte 25 de miliarde de dolari păstrate în SUA.

Citeste si:  Google va aplica ''dreptul de a fi uitat'' la căutările din întreaga Uniune Europeană

La fel ca și alte mari companii din sectorul tehnologiei, Google este criticat pentru că își ține lichiditățile peste hotare în ideea de a evita plata taxelor în SUA. De asemenea, politicienii din Marea Britanie și Franța au criticat și ei Google pentru că evită să plătească taxe în țările lor prin înregistrarea veniturilor în Irlanda, unde taxele plătite de companii sunt mai mici.

În trimestrul doi din 2014, Google a beneficiat de pe urma unei cereri puternice din partea comercianților, dar și a cererii pentru mesaje publicitare online pe piețele internaționale.

Citeste si:  Ştergerea trecutului digital: Google a primit 12.000 de cereri într-o singură zi

‘În sezonul sărbătorilor, un lucru a fost foarte clar: Internetul a devenit cu adevărat noua vitrină pentru cumpărăturile de sărbători’, a declarat directorul de operațiuni de la Google, Nikesh Arora.

Pe lângă publicitate, Google vinde și conținut și aplicații mobile prin magazinul său online Google Play, precum și o serie de echipamente hardware, cum ar fi ordinatoare Chromebook sau smartphone-uri și tablete Nexus. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata