Rechizitoriu DNA: Sorin Blejnar a asigurat protecţie grupării conduse de Radu Nemeş

Totodată, din înscrisurile obținute de la autoritățile judiciare americane în urma percheziției efectuate de FBI la domiciliul lui Radu Nemeș, rezultă că acesta a efectuat demersurile necesare pentru a-i cumpăra lui Viorel Comăniță printr-un intermediar un bilet de avion pentru o deplasare în Las Vegas în intervalul 25 — 27 noiembrie 2013 (vol. 67, f. 125), iar într-o perioadă apropiată s-a deplasat în aceeași localitate.

Florin Secăreanu, ofițer în cadrul Direcției Generale de Informații și Protecție Internă și fost șef al Serviciului Constanța din cadrul acestei structuri, a sprijinit grupul organizat prin divulgarea permanentă de informații, fie lui Radu Nemeș, fie lui Mihai Buliga, cu scopul de a evita deconspirarea activității grupării.

Citeste si:  Google urmăreşte orice pas pe Internet

„Comunicarea dintre inculpați se realiza fie prin intermediul mesajelor de tip sms cu ajutorul unor posturi telefonice dedicate exclusiv acestei legături, fie prin organizarea unor întâlniri caracterizate prin conspirativitate și comportament contrainformativ”, mai spun procurorii DNA.

Pe 3 iulie, fostul președinte al ANAF Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat, împreună cu soții Radu și Diana Nemeș, de complicitate la evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat, prejudiciul fiind de 56 milioane euro.

În același dosar au fost trimiși în judecată Viorel Comăniță, la data faptelor director la Autoritatea Națională a Vămilor (ANV) și vicepreședinte al ANAF; Florin Dan Secăreanu, ofițer de poliție în cadrul MAI — Direcția Generale de Informații și Protecție Internă (DGIPI).

Citeste si:  Procedura de accesare a informaţiilor cuprinse în dosarul fiscal

Procurorii susțin că, în perioada 2011 — 2012, Radu și Diana Nemeș au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata obligațiilor fiscale aferente unor tranzacții cu aproximativ 90.000 de tone de motorină comercializate sub aparența unor produse petroliere inferioare.

Grupul a fost sprijinit în diferite modalități de Codruț Marta și Sorin Blejnar.

Radu și Diana Nemeș, George Guliu, precum și SC Excella Real Grup SRL au ascuns sursa impozabilă corespunzătoare activităților reale pe care le desfășura societatea, au înregistrat în contabilitate și în declarațiile fiscale cheltuieli fictive referitoare la achiziții de țiței și au omis înregistrarea operațiunilor de comercializare a motorinei, în scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 242.642.205 lei (aproximativ 56 milioane euro). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close