Imperial War Museum îşi redeschide porţile după o amplă renovare

13

Imperial War Museum de Londres s-a redeschis sâmbătă după o amplă renovare, care a costat 48 de milioane de euro, pentru a oferi vizitatorilor 14 noi galerii dedicate Primului Război Mondial și un spectaculos atriu menit să stârnească curiozitatea publicului, informează EFE.

Acest amplu și maiestuos muzeu este — potrivit directoarei sale generale, Diane Lees — „un loc destinat generațiilor viitoare, astfel încât să înțeleagă suferința și sacrificiile celor care au participat la Primul război mondial (1914-1918)” precum și „impactul pe care l-a avut acest conflict”.

La împlinirea a o sută de ani de la începerea Primului război mondial și după patru ani de renovare, muzeul — cunoscut prin inițialele sale IWM—a căutat „o manieră nouă și relevantă pentru a suscita interesul publicului, integrând spații noi”, potrivit directoarei Lees.

Cu iluminații noi și o mai bună distribuire a sălilor, muzeul prezintă în mod interactiv, originile, cauzele, consecințele și impactul global pe care l-a avut acest conflict. Pentru aceasta sunt prezentate diferite tipuri de armament, jocuri, scrisori, filme, fotografii și înregistrări ale celor care au luat parte la acest conflict mondial care a transformat Europa într-un câmp de luptă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata