Macheta unui dinozaur de mare anvergură, Magyarosaurus dacus, va putea fi admirată timp de două zile la Bucureşti

33

Macheta unui dinozaur de mare anvergură, Magyarosaurus dacus (7 m lungime și 3,5 m înălțime), realizată de sculptorul canadian Brian Cooley, va putea fi văzută la București marți, începând cu orele 17,00, în fața Muzeului Național de Geologie.

Potrivit unui comunicat al Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină — GeoEcoMar remis luni , sculptura va putea fi admirată și în cursul dimineții de miercuri, în Piața Universității, la sediul Universității din București și al Facultății de Geologie și Geofizică, după care macheta se va îndrepta spre destinația finală, Hațeg.

Citeste si:  15 iunie - ultima zi în care se pot depune declaraţiile anuale de avere şi interese

Macheta dinozaurului se află luni la Tulcea. În cursul după-amiezii va ajunge la Constanța unde va face un scurt popas la sediul INCD GeoEcoMar. Sauropodul va putea fi admirat lângă nava Mare Nigrum, nava de cercetări marine a INCD GeoEcoMar, din portul Constanța.

Fondurile pentru întoarcerea acasă a lui Magyarosaurus au fost donate în cadrul proiectului Kikstarter „A Transylvanian dinosaur needs a râde home” al sculptorului Brian Cooley, proiect sponsorizat de 134 de persoane din Europa și America, inclusiv România. Consultant științific pentru acest exponat a fost dr. Zoltan Csiki-Sava de la Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Muzeul Dinozaurilor din Transilvania, realizat de Asociația GeoD pentru promovarea geodiversității, Asociația Geomedia și Cooley & Co. Ltd. din Canada, având ca parteneri Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului (administrat de Universitatea din București), INCD GeoEcoMar și Societatea Geologică a României.

Citeste si:  Restanţele la creditele de peste 20.000 de lei au crescut cu 480 de milioane de lei, în noiembrie faţă de octombrie

Muzeul Dinozaurilor din Transilvania își propune interpretarea uneia dintre cele mai interesante faune de dinozauri din lume — fauna dinozaurilor pitici care au trăit în urmă cu 70 de milioane de ani din „Insula Hațeg” — și dezvoltarea unor programe educative legate de patrimoniul geologic, se mai arată în comunicatul citat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata