Elevii români au obţinut cinci medalii şi locul I în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică

10

Elevii români au obținut cinci medalii și locul I în Europa la Olimpiada Internațională de Fizică ce s-a desfășurat în Kazahstan, la Astana, în perioada 13-21 iulie, informează Ministerul Educației Naționale (MEN) într-un comunicat transmis luni.

Olimpicii români au obținut două medalii de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz. Datorită acestui rezultat, România s-a clasat pe primul loc în Europa și pe locul 10 la nivel mondial, fiind printre puținele echipe ai căror componenți au fost medaliați „in corpore”.

Citeste si:  Marea Britanie a suferit cel mai mult în fața marilor economii, din cauza coronavirusului

Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Alexandru Frunză (clasa a XI-a), distins cu aur și la ediția precedentă, și Ștefan Eniceicu (clasa a X-a). Medaliile de argint au fost obținute de Denis Turcu (clasa a XII-a), laureat cu argint și anul trecut, și Tudor Crețu (clasa a X-a). Gabriel Găitan (clasa a XII-a) a intrat în posesia medaliei de bronz. Toți elevii provin de la Liceul Internațional de Informatică din București.

A 45-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică a reunit peste 190 de concurenți din 48 de țări.

Citeste si:  Elevii şi studenţii români au obţinut cele mai multe medalii de aur la Infomatrix 2015

Delegația României, condusă de Adrian Dafinei, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universității București, și însoțită de Sebastian Popescu, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universității „A.I. Cuza” din Iași, revine în țară luni seară pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata