Fotbal: Dunga este noul selecţioner al Braziliei

Dunga este noul selecționer al echipei Braziliei, pe care mai antrenat-o între 2006 și 2010, ca jucător el fiind campion mondial cu Selecao în 1994, anunță Reuters.

Dunga, în vârstă de 50 de ani, pe numele său adevărat Carlos Bledorn Verri, a fost prezentat marți într-o conferință de presă la sediul federației braziliene (CBF). În primul său mandat de selecționer, el a câștigat în 2007 Copa America, iar în 2009 Cupa Confederațiilor. El a fost demis de CBF după înfrângerea cu Olanda în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2010.

Citeste si:  Van Rompuy: Viitorul Ucrainei este în Uniunea Europeană

Presa se aștepta încă de săptămâna trecută ca federația să anunțe marți noul selecționer, după ce Luiz Felipe Scolari a demisionat în urma rezultatelor nesatisfăcătoare de la Mondialul 2014, găzduit chiar de Brazilia. Selecao a fost umilită de Germania în semifinale (1-7), apoi a pierdut și finala mică, în fața Olandei (0-3).

Scolari a adus Braziliei ultimul titlu mondial, în 2002.

Dunga a pregătit-o ultima oară pe Internacional, echipă al cărei jucător a fost, el fiind demis în octombrie după o serie de patru eșecuri în campionat, ce au lăsat formația la mijlocul clasamentului. În Europa, el a evoluat la Pisa, Fiorentina, Pescara și Stuttgart.

Citeste si:  Austeritate la Vatican: Papa suspendă angajările şi orele suplimentare

Ca selecționer al Braziliei, bilanțul său este de 42 de victorii, 12 egaluri și 6 înfrângeri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata